Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιαν-2020 16:48

  Ο Ερντογάν απολύει σωρηδόν οικονομικά στελέχη από το τουρκικό Δημόσιο

  Ο Ερντογάν απολύει σωρηδόν οικονομικά στελέχη από το τουρκικό Δημόσιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέλυσε δεκάδες ανώτερους υπαλλήλους που εργάζονταν σε ιδρύματα όπως το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, τη Διοίκηση Ιδιωτικοποίησης και τον Οργανισμό του Εθνικού Λαχείου.

  Ο Ερντογάν απέλυσε 16 υπαλλήλους από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, οι οποίοι ήταν είτε επικεφαλής είτε αναπληρωτές επικεφαλής τμήματος, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων προσωπικού και στρατηγικής ανάπτυξης, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Κυριακής. Φυσικά, δεν ανακοίνωσε λόγο για τις απολύσεις.

  Επίσης απολύθηκε ο Mustafa Çolak, ο οποίος ήταν αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων, του υπουργείου Οικονομικών, και ο Ergin Içenli, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος της Διοίκησης Ιδιωτικοποίησης. Ο Muammer Çolak, πρόεδρος της Εθνικής Λοταρίας, απολύθηκε μαζί τους.

  Είναι άγνωστο αν αυτές οι απολύσεις σχετίζονται με το περίφημο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν ή αν πρόκειται για ανθρώπους που δεν ταιριάζουν με τη σκληρή γραμμή του προέδρου, ή αν απλά δεν εντάσσονται στα... δικά του άτομα.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ