Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιαν-2020 11:31

  Κινδυνεύουμε με χρεοκοπία, λέει ο CEO της Αtlantia

  Κινδυνεύουμε με χρεοκοπία, λέει ο CEO της Αtlantia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Autostrade per l'Italia, της αυτοκινητοβιομηχανίας Atlantia, κινδυνεύει να πτωχεύσει αν η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακαλέσει την άδεια κυκλοφορίας με περιορισμένη αποζημίωση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σε ιταλική εφημερίδα το Σάββατο, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να βρεθεί ένας εναλλακτικός συμβιβασμός.

  Η Atlantia έχει δεχτεί σκληρή κριτική μετά από την κατάρρευση μιας γέφυρας από σκυρόδεμα που λειτουργούσε από τη μονάδα της Autostrade, η οποία σκότωσε 43 άτομα, στη Γένοβα, τον Αύγουστο του 2018.

  Ο όμιλος, που ελέγχεται από την οικογένεια Benetton της Ιταλίας, διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο διοδίων της χώρας, που εκτείνεται σε 3.000 χιλιόμετρα.

  Η κυβέρνηση της Ρώμης εξετάζει το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας της Autostrade και πρόσφατα εξέδωσε μέτρα που μειώνουν την αποζημίωση που οφείλεται για την πρόωρη λήξη της σύμβασης, αν ο παραχωρησιούχος παραβιάζει τις υποχρεώσεις του.

  "Με την ανάκληση και τη μειωμένη πληρωμή κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε επειδή έχουμε πιστωτικά υπόλοιπα ύψους 10,5 δισ. ευρώ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Autostrade Roberto Tomasi σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

  Αργά την Παρασκευή, ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε την Ατλάντια για δεύτερη φορά σε ένα μήνα, ωθώντας το χρέος της κάτω από το κατώφλι επενδυτικού βαθμού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ