Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιαν-2020 13:20

  Η Γερμανίδα Schnabel επικεφαλής του τμήματος εκτύπωσης χρήματος της ΕΚΤ

  Η Γερμανίδα Schnabel επικεφαλής του τμήματος εκτύπωσης χρήματος της ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η προσφάτως διορισθείσα Γερμανίδα στο δ.σ. της ΕΚΤ, Isabel Schnabel, ανέλαβε την αρμοδιότητα να παρακολουθεί της πράξεις αγοράς της ΕΚΤ, που περιλαμβάνουν το πρόγραμμα εκτύπωσης χρήματος, τόνισε η ΕΚΤ.

  Ο διορισμός, μέρος ενός ευρύτερου ανασχηματισμού του χαρτοφυλακίου στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ υπό τη νέα της πρόεδρο, Christine Lagarde, σηματοδοτεί μια διπλωματική νίκη για τη Γερμανία, όπου η πολιτική εύκολου χρήματος της κεντρικής τράπεζας είναι βαθιά αντιδημοφιλής.

  Η ίδια η Schnabel έχει δηλώσει πως θα είχε ψηφίσει κατά της επανέναρξης του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων τρισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, αν και θεωρεί ότι είναι ένα καλό μέσο και βλέπει την ανάγκη διατήρησης μιας χαλαρής πολιτικής.

  Σύμφωνα με τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ, το άλλο νέο μέλος της, ο Fabio Panetta από την Ιταλία, θα εκπροσωπεί την ΕΚΤ στα διεθνή φόρουμ.

  Αυτά ήταν τα πιο περιζήτητα χαρτοφυλάκια μετά από την λήξη της θητείας του Benoit Coeure στις 31 Δεκεμβρίου.

  Μεταξύ άλλων αλλαγών, η Schnabel θα είναι επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της ΕΚΤ, που ήταν προηγουμένως αρμοδιότητα του αντιπροέδρου Luis de Guindos, ο οποίος τώρα θα τεθεί υπεύθυνος της διαχείρισης ρίσκου.

  Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι πρότινος η Sabine Lautenschlaeger, η προηγούμενη εκπρόσωπος της Γερμανίας στο δ.σ., μέχρι την αναπάντεχη παραίτησή της το φθινόπωρο, ύστερα από τη διαφωνία της για την πορεία της ΕΚΤ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ