Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Ιαν-2020 17:20

  Ερντογάν: Δεν είναι αρκετές οι αστυνομικές δυνάμεις για την ασφάλεια των πόλεων

  Ερντογάν: Δεν είναι αρκετές οι αστυνομικές δυνάμεις για την ασφάλεια των πόλεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι πλέον αρκετές για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πόλεων και οι αρχές θα βρουν μια "λύση" για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν, στις 2 Ιανουαρίου.

  "Έχουμε έρθει σε ένα σημείο όπου μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πόλεων μας με οχυρώσεις και να διατηρήσουμε την τάξη εντός τους, με αστυνομικές δυνάμεις. Ενόψει αυτής της νέας κατάστασης, πρέπει να αναπτύξουμε νέες μεθόδους", δήλωσε ο Ερντογάν ενώ μιλούσε σε συνέδριο με τίτλο "Συμπόσιο Πόλης και Ασφάλειας", στο προεδρικό Παλάτι της πρωτεύουσας Άγκυρας.

  Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα βρει τις δικές της "λύσεις" σχετικά με το θέμα της ασφάλειας στις πόλεις και να δεν θα χρησιμοποιήσει τις μεθόδους άλλων χωρών.

  "Κάθε χώρα και κοινωνία πρέπει να αναπτύξει λύσεις κατάλληλες για τις ανάγκες της. Διαφορετικά, θα καταλήγαμε να χρησιμοποιούμε μεθόδους άλλων χωρών και αυτό θα έφερνε το πρόβλημα της προσαρμογής. Θα εξετάσουμε όλα τα παραδείγματα [σε άλλες χώρες], αλλά θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Τα στοιχεία που απειλούν τις πόλεις έχουν αλλάξει στον σημερινό κόσμο", είπε.

  "Με την πρόοδο της τεχνολογίας, τα δίκτυα υποδομής των πόλεων έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα. Όσο μεγαλύτερη είναι η πόλη, τόσο περισσότερα προβλήματα έχει από την άποψη της ασφάλειας".

  Ο Ερντογάν έθιξε επίσης το ζήτημα των έργων κατακόρυφης διευθέτησης στη χώρα, ζητώντας από τους δημάρχους να πιέσουν για οριζόντια αστικοποίηση έναντι πολυώροφων κτιρίων, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για σκάνδαλο στις οικοδομές, οι οποίες γίνονται χωρίς αντισεισμικές προδιαγραφές, την ώρα που ο κόσμος πληρώνει για ολόκληρο το πακέτο.

  "Δεν πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις σχετικά με αυτό το θέμα [οριζόντια κατασκευή]. Πρέπει να αλλάξουμε τις πόλεις με κάθετη αρχιτεκτονική, με πόλεις με οριζόντια αρχιτεκτονική, πρέπει να οικοδομήσουμε τον δικό μας πολιτισμό και να έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο πώς μοιάζει η πραγματική αστικοποίηση. Δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά με κτήρια χτισμένα σαν σπιρτόκουτα", είπε.

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Κωνσταντινούπολη: Μία απέραντη παγίδα θανάτου για τους κατοίκους σε περίπτωση σεισμού

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ