Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Ιαν-2020 16:51

  Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στη σφετεριστική συμπεριφορά των Ελληνοκυπρίων, λέει ο Τουρκοκύπριος Τατάρ

  Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στη σφετεριστική συμπεριφορά των Ελληνοκυπρίων, λέει ο Τουρκοκύπριος Τατάρ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H τριμερής αυτή συμφωνία, Ισραήλ – Ελλάδας – Ελληνοκυπρίων, πιστεύει ότι αποκλείοντας την κυριαρχική ύπαρξη της Τουρκίας και του ψευδοκράτους "θα μπορέσουν να κάνουν κάτι για να σφετεριστούν τα δικαιώματά μας", ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΕ και "πρωθυπουργός", Ερσίν Τατάρ με αφορμή την συμφωνία για τον East Med που υπογράφεται σήμερα στην Αθήνα.  

  Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση του ΚΕΕ αναφέρει ότι ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι "τρέχουν πράγματα που δεν είναι οικονομικά νούσιμα, χωρίς να έχει η συμφωνία βάση τις πραγματικότητες και με το να προκαλούν τον άλλο".

  Αναφερόμενος δε σε δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη γι’ αυτή τη συμφωνία, πριν μεταβεί για την υπογραφή της στην Αθήνα, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι είναι "προβοκατόρικες και απαράδεκτες”.

  Ο κ. Τατάρ κάνει αναφορά στην απόρριψη από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη της πρότασης της τ/κ πλευράς για τους υδρογονάνθρακες με το επιχείρημα ότι δεν συζητά (η Κυπριακή Δημοκρατία) τα κυριαρχικά της δικαιώματα για να πει ο ίδιος ο τ/κ πολιτικός ότι μαζί με την Τουρκία θα διαφυλάξει τα δικαιώματα της τ/κ κοινότητας μέχρι να έρθει η ώρα να συζητηθούν στο τραπέζι όλες οι εναλλακτικές λύσεις σε μια διαδικασία επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και όχι ανοικτού τέλους, με ξεκάθαρη από πριν την στάση της ε/κ πλευράς στα 6 σημεία του πλαισίου Γκουτέρες. "Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στην σφετεριστική στάση των Ε/κ".

  Για τον κ. Τατάρ η ανακοίνωση από την ΕΕ ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο είναι ένα νέο λάθος που προστίθεται σε αυτά που έχει κάνει ήδη στο Κυπριακό και "πλάναται αν νομίζει ότι έτσι θα αποκτήσει ρόλο στην περιοχή".

  Οποιοδήποτε έργο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου χωρίς την Τουρκία και τους Τ/κ δεν μπορεί να προχωρήσει πέραν του "ονείρου", είπε ο κ. Τατάρ.

  Δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτά που έγιναν μεταξύ του 1955 και του 1960 και από το 1963 μέχρι τις 20 Ιουλίου 1974, αυτοί που ήθελαν να κάνουν την Κύπρο ελληνικό νησί, "ακόμα τις δολοφονίες παιδιών και γυναικών", συνέχισε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης "κι άλλοι σαν κι αυτόν πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να μας φέρουν στην προ του 1974 κατάσταση". Τουρκία και ψευδοκράτος "δεν φόρεσαν ζουρλομανδύα", είπε.

  Αναφερόμενος στις ίδιες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ανέφερε ότι ο Ε/κ ηγέτης δεν θα ανακατευθεί στον ποιο θα εκλέξει ο τ/κ "λαός", εννοώντας τις επερχόμενες "προεδρικές εκλογές".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ