Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Ιαν-2020 14:38

  Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ η απασχόληση το 2019

  Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ η απασχόληση το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η απασχόληση στη Γερμανία έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ το 2019 καθώς η υψηλότερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας και η αυξανόμενη μετανάστευση ξένων εργαζομένων υπεραντιστάθμισαν τις δημογραφικές αλλαγές, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 402.000, ή 0,9%, σε 45,3 εκατ. παρά την ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη πέρυσι, ανέφερε η υπηρεσία.

  "Αυτό σημαίνει ότι η συνεχής αύξηση των επιπέδων απασχόλησης που έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία 14 χρόνια εξακολουθεί να συνεχίζεται, αν και με μειωμένη δυναμική", πρόσθεσε η υπηρεσία. Το 2018, ο αριθμός των απασχολούμενων είχε αυξηθεί 1,2%.

  Ο αριθμός εργαζομένων στον κλάδο της μεταποίησης αυξήθηκε κατά 59.000, ενώ στον κατασκευαστικό κλάδο αυξήθηκε κατά 36.000.

  Τα στοιχεία αυτά είναι θετικά για τις δαπάνες των νοικοκυριών, οι οποίες καθοδηγούν την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία και παρέχουν ένα μαξιλάρι ασφάλειας έναντι των προβλημάτων που προκύπτουν από το εμπόριο και από την εξασθένηση της βιομηχανίας.

  Η αύξηση της απασχόλησης αναμένεται να επιβραδυνθεί φέτος, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ασθενέστερη εξωτερική ζήτηση και τις δασμολογικές διαφορές. Αντιμετωπίζουν, επίσης, προβλήματα προσαρμογής στην αυστηρότερη ρύθμιση μετά τα σκάνδαλα αναφορικά με την εξαπάτηση των εκπομπών ρύπων αλλά και το γενικότερο κλίμα στροφής προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε πιθανότατα με ρυθμό 0,5% το 2019 έναντι 1,5% το 2018. Η Στατιστική Υπηρεσία θα ανακοινώσει προσωρινά στοιχεία σχετικά με την αύξηση του ΑΕΠ στις 15 Ιανουαρίου.

  Για το 2020, η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει συνολική αύξηση 1%, ωθούμενη από μεγαλύτερο αριθμό εργάσιμων ημερών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ