Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Δεκ-2019 22:41

  Fed: Οι δασμοί Τραμπ επιβάρυναν τον μεταποιητικό κλάδο

  Fed: Οι δασμοί Τραμπ επιβάρυναν τον μεταποιητικό κλάδο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η στρατηγική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς για να προστατέψει και να ενισχύσει τον κλάδο της μεταποίησης στις ΗΠΑ είχε τα αντίθετα αποτελέσματα και οδήγησε σε απώλεια θέσεων εργασίας και υψηλότερες τιμές, σύμφωνα με μελέτη της Federal Reserve.

  "Βρήκαμε ότι οι δασμοί που επιβλήθηκαν το 2018 σχετίζονται με μείωση της απασχόλησης στον κλάδο της μεταποίησης και αυξήσεις στις τιμές παραγωγού", αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι οικονομολόγοι της Fed, Aaron Flaaen και Justin Pierce στην έρευνα τους.

  Αν και οι δασμοί μείωσαν τον ανταγωνισμό σε ορισμένες βιομηχανίες στην αμερικανική αγορά, αυτό υπεραντισταθμίστηκε από την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και τα αντίποινα που υιοθέτησαν άλλες χώρες επιβάλλοντας με τη σειρά τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα.

  "Αν και ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος ενδεχομένως να διαφέρει, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι δασμοί, μέχρι τώρα, δεν έχουν οδηγήσει σε αυξημένη δραστηριότητα του αμερικανικού μεταποιητικού κλάδου", σημειώνεται στην έρευνα.

  Τα εμπορικά αντίποινα είναι μια πρακτική που ανήκει στο παρελθόν λόγω της ύπαρξης σήμερα των παγκόσμιων διασυνδεδεμένων εφοδιαστικών αλυσίδων, σημειώνουν οι ερευνητές της Federal Reserve.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ