Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Δεκ-2019 12:38

  Κίνα: Αυξήθηκε η εσωτερική ζήτηση στο δ΄ τρίμηνο

  Κίνα: Αυξήθηκε η εσωτερική ζήτηση στο δ΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έρευνα της κεντρικής τράπεζας της Κίνας έδειξε πως η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε στο τελευταίο τρίμηνο, αν και οι παραγγελίες για εξαγωγές μειώθηκαν για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, καθώς παραμένουν οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.

  Οι καταναλωτές ήταν πιο αισιόδοξοι για τις τιμές στο δ΄ τρίμηνο, σε σχέση με πριν από τρεις μήνες, σύμφωνα με την έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

  Αν και το ακριβότερο χοιρινό έχει συνεχίσει να οδηγεί τον κινεζικό πληθωρισμό υψηλότερα, τα μέτρα για την αύξηση της προσφοράς έχουν βοηθήσει ώστε να μετριάσουν τις τιμές.

  Οι τραπεζίτες που ερωτήθηκαν από την κεντρική τράπεζα, τόνισαν πως η ζήτηση για δάνεια υποχώρησε στο δ΄ τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι ωστόσο δηλώνουν ότι μια αναμενόμενη μείωση του ποσοστού αποθεματικών που πρέπει να έχει μια τράπεζα, θα τονώσει την ζήτηση για δάνεια, αφότου ο πρωθυπουργός Li Keqiang δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την μείωση του ποσού των κεφαλαίων που πρέπει να έχουν στην κεντρική τράπεζα τα πιστωτικά ιδρύματα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το δανεισμό σε μικρές επιχειρήσεις.

  Οι ερωτηθέντες δήλωσαν επίσης ότι έχει γίνει πιο δύσκολη η εύρεση εργασίας τους τελευταίους μήνες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ