Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Δεκ-2019 12:45

  Η Τράπεζα της Ιταλίας έτοιμη να λογοδοτήσει για την εποπτεία της Banca Popolare di Bari

  Η Τράπεζα της Ιταλίας έτοιμη να λογοδοτήσει για την εποπτεία της Banca Popolare di Bari
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Ιταλίας εκπλήρωσε "θετικά" τις υποχρεώσεις της επιτήρησης και είναι έτοιμη να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της αναφορικά με την Banca Popolare di Bari, τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Ignazio Visco, σε συνέντευξή του.

  Οι εισαγγελείς στη νότια ιταλική πόλη του Μπάρι, ερευνούν τον πρώην πρόεδρο της Popolare di Bari για φερόμενη διαφθορά σε σχέση  με την εποπτική δραστηριότητα της κεντρικής τράπεζας, για την καταρρέουσα τράπεζα, ανέφερε δικαστική πηγή στο Reuters.

  "Η τραπεζική εποπτεία έχει επιτελέσει το καθήκον της καταβάλλοντας τις μεγαλύτερες προσπάθειες και, κατά την άποψή μου, θετικά", δήλωσε αναφορικά με την Popolare di Bari.

  Το ζήτημα είχε εγείρει θέμα αποτελεσματικότητας του εποπτικού ρόλου της Τράπεζας της Ιταλίας, με το κυβερνών κόμμα Κίνημα 5 Αστέρων να ζητά μεταρρύθμιση της διαδικασίας διορισμού της ανώτατης διοίκησης της κεντρικής τράπεζας.

  Στις αρχές του μήνα η Τράπεζα της Ιταλίας έβαλε την Popolare di Bari, την μεγαλύτερη τράπεζα στα νότια της χώρας, υπό ειδική διοίκηση και η Ρώμη ενέκρινε έκτακτα μέτρα 900 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει την συνεταιριστική τράπεζα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ