Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Δεκ-2019 15:21

  Πιθανές απεργίες μέσα στις γιορτές στη Γαλλία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Για περιορισμένη πρόοδο στο διάλογο με τους εργαζομένους έκανε λόγο ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. Κάποια συνδικάτα θα συνεχίσουν τις απεργίες και στις γιορτές ενώ άλλα όχι.

  "Καταγράφηκε μια πρόοδος, άνοιξαν κεφάλαια, οι διαφωνίες όμως παραμένουν". Έτσι συνόψισε την κατάσταση ο πρωθυπουργός μετά τη χθεσινή τελική συνάντηση με τους εκπροσώπους εργαζομένων και εργοδοτών. Δήλωσε ότι θα συνεχισθούν οι συζητήσεις από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου και κάλεσε τους απεργούς να συμμερισθούν τους πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν για τις γιορτές.

  Πρώτο το συνδικάτο UNSA των σιδηροδρομικών λύγισε και τάχθηκε υπέρ μιας παύσης για τις γιορτές. Το δεύτερο CFDT θα αποφασίσει σήμερα σημειώνοντας έτσι ένα είδος διάσπασης στο μέτωπο των συνδικάτων εν όψει των εορτών.

  Κουρασμένοι πολίτες

  Με επικεφαλής το CGT τα υπόλοιπα συνδικάτα παραμένουν ασυγκίνητα, ζητούν την απόσυρση της μεταρρύθμισης και ορίζουν νέα μεγάλη διαδήλωση για τις 9 Ιανουαρίου.

  Κατακουρασμένοι πολλοί πολίτες ύστερα από απεργίες δυο εβδομάδων νιώθουν παγιδευμένοι, δεν ξέρουν εάν θα τα καταφέρουν να ταξιδέψουν προς τις οικογένειές τους, ορισμένοι αλλάζουν σχέδια, άλλοι προσπαθούν να βρουν λύσεις ως συνεπιβάτες σε αυτοκίνητα.

  Είναι το γνωστό και στην Ελλάδα "carpooling", "covoiturage" στα γαλλικά που για πρώτη φορά συνιστάται και από την ηλεκτρονική ενημέρωση των αυτοκινητοδρόμων.

  Για τον Ιανουάριο, "μάχη σκληρή" προβλέπει με σημερινή δήλωσή του, ο Λωράν Μπερζέ γύρω από το ηλικιακό όριο των 64 ετών που προωθείται από την κυβέρνηση αλλά παραμένει κόκκινη γραμμή για το CFDT.

  Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ