Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Δεκ-2019 09:56

  Γερμανία: Επιδεινώθηκε το καταναλωτικό κλίμα

  Γερμανία: Επιδεινώθηκε το καταναλωτικό κλίμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιδεινώθηκε απροσδόκητα το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία υποδηλώνοντας ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θα μπορούσαν να υποχωρήσουν στις αρχές του επομένου έτους.

  Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK διαμορφώθηκε χαμηλότερα στις 9,6 μονάδες από τις 9,7 μονάδες τον Δεκέμβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 9,8 μονάδες.

  Οι δαπάνες των νοικοκυριών έχουν μετατραπεί σε έναν σταθερό και αξιόπιστο μοχλό ανάπτυξης στη Γερμανία, κυρίως εξαιτίας της υψηλής απασχόλησης, της αύξησης των μισθών και του χαμηλού κόστους δανεισμού, προσθέτοντας ένα "μαξιλάρι" έναντι των προβλημάτων με το εμπόριο.

  Οι καταναλωτές, αναφέρει η GfK, ήταν πιο απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της οικονομίας, ενώ επίσης περιέκοψαν τις προσδοκίες για τα προσωπικά εισοδήματα, με τον υποδείκτη να διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο της εξαετίας.

  "Τα νέα για τις περικοπές θέσεων εργασίας σε κάποιους βιομηχανικούς τομείς, όπως στον τομέα των αυτοκινήτων και των προμηθευτών αυτοκινήτων, οδηγούν σε λιγότερο αισιόδοξες προσδοκίες για τα έσοδα", αναφέρει οικονομολόγος της GfK.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ