Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Δεκ-2019 15:57

  Πούτιν: Η καλύτερη λύση για τη Λιβύη θα ήταν ο τερματισμός των εχθροπραξιών

  Πούτιν: Η καλύτερη λύση για τη Λιβύη θα ήταν ο τερματισμός των εχθροπραξιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:09

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Λιβύη κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι ο τερματισμός των εχθροπραξιών και η επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών για την ανάληψη αρμοδιοτήτων στη διακυβέρνηση της Λιβύης θα ήταν η καλύτερη λύση για την διένεξη σ’ αυτή την χώρα.

  "Κατά την άποψη μας, το πιο σωστό θα ήταν να βρεθεί μια λύση μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα να τερματισθούν οι εχθροπραξίες και να συμφωνήσουν στο ποιός, με πιο τρόπο και στο πλαίσιο ποιών αρμοδιοτήτων θα κυβερνηθεί η χώρα. Η Λιβύη κατά την άποψη μου ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο", επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

  Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία θα συζητήσει την κατάσταση στην Λιβύη και με τους δυτικούς εταίρους της .

  Πρόσφατα ο πρόεδρος Πούτιν είχε συζητήσει για την κατάσταση στη Λιβύη με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, όπως και με τους προέδρους της Γαλλίας και της Τουρκίας, ενώ αυτή τη στιγμή στην Μόσχα βρίσκεται τουρκική αντιπροσωπεία με την οποία συζητείται το θέμα αυτό.

  Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του διατηρεί επαφές και με την κυβέρνηση του Σάρατζ και με το στρατηγό Χαφτάρ.

  "Γνωρίζουμε ότι με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές διατηρούν σχέσεις διάφορες χώρες και το επίπεδο των σχέσεων αυτών διαφέρει από χώρα σε χώρα. Εμείς, η Ρωσία, είμαστε σε επαφή και με την κυβέρνηση του κύριου Σαράτζ, είμαστε σ' επαφή και με τον στρατηγό Χαφτάρ", δήλωσε ο Πούτιν.

  Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ρωσία ήταν κατά της χρήσης στρατιωτικής δύναμης στην Λιβύη. Η χρήση αεροπορίας ενάντια στην αντιπολίτευση, είπε ο Πούτιν, είχε απαγορευθεί με ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Με τη σειρά του ο συνασπισμός δυτικών χωρών άρχισε να κάνει χρήση της αεροπορίας εναντίον της Λιβύης.

  "Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα μια χώρα που ευημερούσε νωρίτερα, της οποίας το βιοτικό επίπεδο προσέγγιζε ήδη ορισμένους ευρωπαϊκούς δείκτες, να βρίσκεται σήμερα σε χάος, σε πλήρη διάλυση και ο εμφύλιος πόλεμος να μην σταματάει. Ποιος έχει δίκιο, ποιος ευθύνεται , είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να το καθορίσει κάποιος" δήλωσε ο Πούτιν.

  Μόσχα και Πεκίνο δεν σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στρατιωτική συμμαχία

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα και το Πεκίνο δεν έχουν στρατιωτική συμμαχία και δεν σχεδιάζουν να δημιουργήσουν.

  "Δεν έχουμε στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα και δεν σχεδιάζουμε να την δημιουργήσουμε", δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τέτοια συμμαχία στην Ανατολική Ασία.

  "Το ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τέτοια στρατιωτική συμμαχία στην ανατολική Ασία άλλες χώρες – οι ΗΠΑ , η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, το βλέπουμε και είναι αντιπαραγωγικό", "δεν θα φέρει τίποτα καλό".

  Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία βοηθάει την Κίνα να δημιουργήσει ένα σύστημα προειδοποίησης για ενδεχόμενη επίθεση, το οποίο έχει αμυντικό χαρακτήρα και δεν είναι επιθετικός εξοπλισμός.

  Κατά της απομάκρυνσης της σορού του Λένιν από το Μαυσωλείο στην Κόκκινη πλατεία

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τάχθηκε σήμερα, κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, κατά της απομάκρυνσης στην παρούσα φάση της σορού του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης Βλαντίμιρ Λένιν από το Μαυσωλείο που βρίσκεται στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας.

  "Σε ό,τι αφορά στην σορό του (Λένιν) κατά την άποψή μου, δεν χρειάζεται να την πειράξουμε" δήλωσε ο Πούτιν, καθιστώντας σαφές ότι θα πρέπει να παραμείνει στο Μαυσωλείο "σε κάθε περίπτωση όσο θα υπάρχουν στην χώρα μας παρά πολλοί άνθρωποι που συνδέουν την ύπαρξή της με την δική τους ζωή, με ορισμένα επιτεύγματα του παρελθόντος, της σοβιετικής περιόδου".

  Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Σοβιετική Ένωση συνδέεται άρρηκτα με το όνομα του Βλαντίμιρ Λένιν. "Είναι καλύτερα να μην ασχοληθούμε με αυτό. Για ποιο λόγο (να το κάνουμε), πρέπει να απλά να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να αναπτυχθούμε ενεργά" δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

  Αναφερόμενος στον ρόλο του Λένιν στη ρωσική ιστορία, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι κατά την δική του εκτίμηση "δεν ήταν κρατικός παράγοντας, αλλά επαναστάτης".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ