Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Δεκ-2019 14:17

  Αμετάβλητα στο 0,75% τα επιτόκια από την ΒοΕ

  Αμετάβλητα στο 0,75% τα επιτόκια από την ΒοΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο 0,75%, με την επιτροπή νομισματικής πολιτικής της να ψηφίζει 7-2 υπέρ της διατήρησης στο τρέχον επίπεδο.

  Η κεντρική τράπεζα διατήρησε την ήπια στάση που υιοθέτηση μετά από την προηγούμενή της συνεδρίαση, σχολιάζοντας στο συνοδευτικό κείμενο: "εάν η παγκόσμια ανάπτυξη αποτύχει να σταθεροποιηθεί ή οι αβεβαιότητες για το Brexit παραμείνουν, η νομισματική πολιτική ίσως χρειαστεί να ενισχύσει την αναμενόμενη ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο".

  Τα δύο μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ της μείωσης του επιτοκίου στο 0,5% από το 0,75%, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη ήταν ασθενέστερη από ό,τι αναμενόταν και η αγορά εργασίας επιβραδύνεται.

  Η πλειονότητα της επιτροπής συνεχίζει να αναμένει ότι η οικονομία θα ανακάμψει στο επόμενο έτος, "δεδομένης της υποτιθέμενης συνδυασμένης στήριξης από τη χαμηλότερη αβεβαιότητα, την πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική και την κάπως ισχυρότερη ανάπτυξη παγκοσμίως".

  Συνολικά η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι μπορεί να χρειάζεται μια μείωση των επιτοκίων εάν η οικονομία παγκοσμίως συνεχίσει να επιβραδύνεται και τα υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας για το πότε και με ποιους όρους θα έρθει η αποχώρηση από την ΕΕ, παραμένουν ενισχυμένα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ