Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Δεκ-2019 13:55

  ΒοΕ: Καταγγέλλει προμηθευτή για κατάχρηση της πρόσβασης σε ηχητικά της ντοκουμέντα

  ΒοΕ: Καταγγέλλει προμηθευτή για κατάχρηση της πρόσβασης σε ηχητικά της ντοκουμέντα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας παραδέχτηκε ότι ένας προμηθευτής της εκμεταλλευόταν την πρόσβαση που είχε στα αρχεία των συνεντεύξεων Τύπου από τις αρχές του έτους, δίνοντας σε traders πρόσβαση σε δυνητικά χρήσιμες πληροφορίες για την αγορά, δευτερόλεπτα πριν από την μαζική κοινοποίησή τους.

  Μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, η βρετανική κεντρική τράπεζα δήλωσε πως ένας τρίτος προμηθευτής είχε πρόσβαση σε ηχητικά ντοκουμέντα από κάποιες συνεντεύξεις Τύπου χωρίς την συγκατάθεσή της και τα παρείχε (τα ντοκουμέντα) σε άλλους εξωτερικούς πελάτες.

  Τα ενημερωτικά σημειώματα από τον διοικητή της ΒοΕ, Mark Carney και άλλα στελέχη της κεντρικής τράπεζας, συχνά προκαλούν την κίνηση τιμών assets όπως η στερλίνα και τα ομόλογα, και η πρόωρη πρόσβαση σε αυτά θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτρέψει σε κάποιους traders να κερδίζουν εκατομμύρια.

  Ο προμηθευτής έστελνε τις πληροφορίες σε high-speed traders οι οποίοι είχαν προβάδισμα περί τα 5-8 δευτερόλεπτα, αναφέρουν οι The Times.

  "Αυτή η εντελώς απαράδεκτη χρήση των ηχητικών ντοκουμέντων ήταν χωρίς την συγκατάθεση ή τη γνώση της Τράπεζας, και διερευνάται περαιτέρω", αναφέρει η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της, χωρίς να κατονομάζει τον προμηθευτή.

  Εκπρόσωπος της ΒοΕ δήλωσε πως είχε αναφέρει την κατάχρηση της πρόσβασης στα ηχητικά ντοκουμέντα, στις Αρχές Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA).

  Η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι είχε μπλοκάρει την πρόσβαση του προμηθευτή μόλις ενημερώθηκε από την εφημερίδα για την κατάχρηση.

  Πρόσθεσε ακόμη ότι ο προμηθευτής δεν είχε διανείμει τα αρχεία από την πιο πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και δεν θα συμμετέχει σε καμία συνέντευξη Τύπου στο μέλλον.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ