Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Δεκ-2019 12:03

  Ιταλία: Ο πρωθυπουργός Κόντε χαιρετίζει τη συγχώνευση Fiat Chrysler-PSA

  Ιταλία: Ο πρωθυπουργός Κόντε χαιρετίζει τη συγχώνευση Fiat Chrysler-PSA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε χαιρέτισε τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση της Fiat Chrysler με τη γαλλική ανταγωνίστριά της PSA σε συνέντευξή του σε εφημερίδα που δημοσιεύθηκε σήμερα, αλλά δήλωσε ότι η προστασία των θέσεων εργασίας θα είναι η βασική προτεραιότητα.

  "Μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ιταλία και την Ευρώπη", δήλωσε ο Κόντε στην εφημερίδα La Stampa. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο και την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων θα βοηθήσει στην ενοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

  Μιλώντας ενόψει της αυριανής συνάντησης της διοίκησης της Fiat Chrysler (FCA) με εκπροσώπους ιταλικών συνδικάτων, ο Κόντε δήλωσε ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας.

  "Η εγγύηση ότι τα επίπεδα απασχόλησης θα προστατευθούν και θα διατηρηθούν έχει δοθεί γραπτώς στην κοινή ανακοίνωση των FCA-PSA", δήλωσε ο Κόντε.

  "Για αυτή την κυβέρνηση, η προστασία της σταθερότητας της απασχόλησης είναι κρίσιμη", πρόσθεσε.

  Η FCA έχει ανακοινώσει ότι αναμένει ετήσιες συνέργειες 3,7 δισ. ευρώ από την συγχώνευση, ενώ δεν σχεδιάζεται να κλείσουν εργοστάσια.

  Η απόφαση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών να περιλάβουν δύο εκπροσώπους των συνδικάτων -έναν από την Ιταλία και έναν από τη Γαλλία- στο 11μελές διοικητικό συμβούλιο του νέου ομίλου χαιρετίστηκε και από τα συνδικάτα.

  Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα εργοστάσια των εταιριών στην Ευρώπη, που βρίσκονται από την Πορτογαλία έως τη Βρετανία, θα βρεθούν στο μικροσκόπιο καθώς υπάρχει αλληλοεπικάλυψη σε εμπορικά σήματα και ανεκμετάλλευτες μονάδες. Στα εργοστάσια της FCA στην Ιταλία που δεν αξιοποιούνται στο έπακρο απασχολούνται περίπου 58.000 άνθρωποι, πάνω από το ένα τέταρτο του εργατικού της δυναμικού.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ