Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Δεκ-2019 09:21

  BoJ: Αμετάβλητα τα επιτόκια, πιο δυσοίωνες οι προοπτικές για την παραγωγή

  BoJ: Αμετάβλητα τα επιτόκια, πιο δυσοίωνες οι προοπτικές για την παραγωγή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε σταθερή τη νομισματική της πολιτική σήμερα και την αισιόδοξη εικόνα της για την οικονομία, υποδηλώνοντας ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής δεν βιάζονται να τονώσουν την οικονομία, παρά το ότι τα ρίσκα παγκοσμίως απειλούν μια εύθραυστη ανάκαμψη.

  Αλλά η κεντρική τράπεζα προσέφερε μια πιο ζοφερή εικόνα για την εργοστασιακή παραγωγή από ό,τι στην προηγούμενη αναθεώρηση του Οκτωβρίου, λόγω των διευρυμένων επιπτώσεων από τη μείωση της ζήτησης παγκοσμίως και του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

  Η απόφαση για να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επιτόκια κρατά την Ιαπωνία ευθυγραμμισμένη με τις Federal Reserve στις ΗΠΑ και ΕΚΤ στην ευρωζώνη, οι οποίες έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι αντίστοιχες νομισματικές πολιτικές τους θα τηρήσουν στάση αναμονής για την ώρα.

  "Η BoJ πιθανότατα θα διατηρήσει την ίδια πολιτική και στο επόμενο έτος δεδομένου ότι η Fed πιθανώς δεν θα αυξήσει ή μειώσει τα επιτόκια, το οποίο θα διατηρήσει και το γεν σταθερό", αναφέρει επικεφαλής οικονομολόγος της Totan Research.

  "Για την ώρα, η BoJ θα κρατήσει τα δάχτυλά της στην σκανδάλη για να δείξει την ετοιμότητά της να δράση. Αλλά δεν θα πατήσει την σκανδάλη", πρόσθεσε.

  Όπως αναμενόταν, η BoJ διατήρησε το βραχυπρόθεσμο στόχο του επιτοκίου στο -0,1% και αυτόν για τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στο 0%.

  Επίσης η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για το ότι η οικονομία της Ιαπωνίας συνεχίζει να αναπτύσσεται με ήπιο ρυθμό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ