Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Δεκ-2019 14:48

  Μακρόν: Το νέο συνταξιοδοτικό δεν εγκαταλείπεται, αλλά μπορεί να βελτιωθεί

  Μακρόν: Το νέο συνταξιοδοτικό δεν εγκαταλείπεται, αλλά μπορεί να βελτιωθεί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Γάλλος πρόεδρος είναι "διατεθειμένος να βελτιώσει" το σχέδιο για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που αποτελεί στόχο των απεργιών και των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν εδώ και δύο εβδομάδες τη Γαλλία, γνωστοποίησε το περιβάλλον του σήμερα το πρωί, πριν από τις νέες διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους για το θέμα αυτό αργότερα μέσα στη μέρα.

  Ο πρόεδρος "δεν θα εγκαταλείψει" το σχέδιο αυτό για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά "είναι διατεθειμένος να το βελτιώσει μέσω των συζητήσεων με τα συνδικάτα", διευκρίνισε η γαλλική προεδρία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει "πρόοδος ως το τέλος της εβδομάδας".

  Μαζί με τον νέο επικεφαλής της κυβέρνησης για το σχέδιο αυτό μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού Λοράν Πιετρασεφσκί, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ θα συναντήσει σήμερα τον έναν μετά τον άλλον τους επικεφαλής των συνδικάτων και της εργοδοσίας σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην κρίση, η οποία έχει παραλύσει σε μεγάλο βαθμό τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

  Σύμφωνα με την προεδρία, ο Μακρόν έχει θέσει ως "στόχο να εξασφαλιστεί μια παύση" της κινητοποίησης "κατά τη διάρκεια των εορτών" των Χριστουγέννων. Τα συνδικάτα που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή των διαμαρτυριών για το μεταρρυθμιστικό αυτό σχέδιο της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν προς το παρόν ότι θέλουν να συνεχίσουν την κινητοποίηση, χωρίς να αφήνουν το περιθώριο για μια "ανακωχή" κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, οι οποίες αρχίζουν σε τρεις ημέρες στη Γαλλία.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ