Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Δεκ-2019 13:09

  Γερμανία: Πωλήσεις-ρεκόρ αναμένει ο κατασκευαστικός κλάδος

  Γερμανία: Πωλήσεις-ρεκόρ αναμένει ο κατασκευαστικός κλάδος
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ό γερμανικός κατασκευαστικός κλάδος αναμένει πωλήσεις-ρεκόρ φέτος και στο επόμενο έτος, χάρη στην αυξημένη ζήτηση για στέγαση και υψηλότερες κρατικές δαπάνες σε υποδομές.

  Η γερμανική οικονομία, η μεγαλύτερη της Ευρώπης, εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις ισχυρές εγχώριες δαπάνες που ενισχύθηκαν από την σε επίπεδο-ρεκόρ απασχόληση και την ισχυρή ζήτηση στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς οι εμπορικές εντάσεις και η επιβράδυνση της οικονομίας παγκοσμίως έπληξαν τις εξαγωγές.

  Η κατασκευαστική άνθιση αποδίδεται στις υψηλότερες κρατικές δαπάνες σε δρόμους και γέφυρες, στις αυξημένες επιχειρηματικές επενδύσεις σε κτήρια.

  Έχει επίσης ενθαρρυνθεί από τα πολύ χαμηλά επιτόκια, την αύξηση του αστικού πληθυσμού και τα υψηλά επίπεδα μετανάστευσης στα τελευταία πέντε χρόνια.

  Οι ενώσεις κατασκευαστών, ZDB και HDB ανέφεραν ότι οι ονομαστικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,5% στα 137,2 δισ. ευρώ φέτος, υπερβαίνοντας τα επίπεδα που τελευταία φορά είχαν παρατηρηθεί μετά από την ένωση της χώρας και την οικονομική ανάκαμψη στην Ανατολική Γερμανία στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

  Για το 2020, οι ενώσεις προβλέπουν ότι οι κατασκευαστικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 5,5% στα 145 δισ. ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990 που ενοποιήθηκε η Γερμανία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων