Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Δεκ-2019 15:01

  Χαβαντίς: Σε ναυτική βάση μετατρέπεται το παλιό λιμάνι στο κατεχόμενο Μπαγάζι Τρικώμου της Κύπρου

  Χαβαντίς: Σε ναυτική βάση μετατρέπεται το παλιό λιμάνι στο κατεχόμενο Μπαγάζι Τρικώμου της Κύπρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ναυτική βάση θα μετατραπεί το παλιό λιμάνι στο κατεχόμενο Μπαγάζι Τρικώμου στη Κύπρο το οποίο χρησιμοποιούνταν για εμπόριο χαρουπιού, γράφει η τ/κ εφημερίδα Χαβαντίς που επικαλείται αλληλογραφία από τις "τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας" στα κατεχόμενα, και την "πρωθυπουργία", σε ερώτηση για το θέμα του "βουλευτή" του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ, όπως μεταδίδει το philenews.com.

  Η Χαβαντίς είχε εγείρει το θέμα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στις 29 Οκτωβρίου με τίτλο "Στην καρδιά του τουρισμού ναυτική βάση", με αφορμή το οποίο κατέθεσε σχετική ερώτηση ο κ. Ακάνσοϊ προς το "υπουργείο τουρισμού" και την "πρωθυπουργία" κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες για την χρήση της συγκεκριμένης περιοχής ως βάση και αν θα δημιουργηθεί εκεί αποθήκη πυρομαχικών.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αποκαλύπτει τη σχετική αλληλογραφία, στην απάντησή του το "υπουργείο τουρισμού και περιβάλλοντος" γράφει ότι δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση επί του θέματος. Η απάντηση στην ερώτηση του κ. Ακάνσοϊ σημειώνει η εφημερίδα ήρθε από την διοίκηση των "ειρηνευτικών δυνάμεων", του κατοχικού δηλαδή στρατού, προς το γραφείο του "πρωθυπουργού", στην οποία αναφέρεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή "προγραμματίζεται νέο κτίριο αρχηγείο και νέες βάσεις. Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις. Στο υφιστάμενο έργο δεν έχει προγραμματιστεί αποθήκη πυρομαχικών".

  Η Χαβαντίς σημειώνει ότι σύμφωνα με το σχέδιο αρχιτεκτονικής ανάπτυξης της περιοχής Αμμοχώστου – Τρικώμου – Άγιου Σέργιου που συζητείται αυτές τις ημέρες στα κατεχόμενα, ο συγκεκριμένος χώρος φαίνεται ως χώρος πρασίνου. Σημειώνεται επίσης ότι κοντά στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει παραλιακό μέτωπο για το οποίο υπάρχει σχεδιασμός ανέγερσης διόροφων ή τετραόροφων ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ