Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Δεκ-2019 13:11

  Fitch: Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αποκλιμακώθηκαν, αλλά δεν επιλύθηκαν

  Fitch: Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αποκλιμακώθηκαν, αλλά δεν επιλύθηκαν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συμφωνία "πρώτης φάσης" μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας αποκλιμάκωσε τις εμπορικές εντάσεις, αλλά νεότερες κλιμακώσεις παραμένουν επικίνδυνες, αναφέρει το πρακτορείο Fitch Ratings την Τρίτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, ιδίως σε τομείς όπως η τεχνολογία, θα αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο για την πλήρη επίλυση του εμπορικού πολέμου, σύμφωνα με τη Fitch.

  Η Fitch προσθέτει ότι αναμένει τώρα να αυξηθεί η οικονομία της Κίνας κατά περίπου 6% το 2020, σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις της που έκαναν λόγο για αύξηση 5,7%, μετά την αρχική εμπορική συμφωνία.

  Η οικονομία της Κίνας είχε αγγίξει το χαμηλό σχεδόν 30ετίας στο εύρος του 6% στο τρίτο τρίμηνο, καθώς ο εμπορικός πόλεμος που έπληξε τον κόσμο έπληξε την εργοστασιακή παραγωγή της.

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα ανακοίνωσαν τη περασμένη εβδομάδα μια προκαταρκτική εμπορική συμφωνία που μείωσε ορισμένους δασμούς των ΗΠΑ στα κινεζικά αγαθά με αντάλλαγμα τις κινεζικές αγορές αμερικανικών αγροτικών άλλων αγαθών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ