Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Δεκ-2019 11:47

  Βρετανία: Αυξήθηκε η αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό μετά τις εκλογές

  Βρετανία: Αυξήθηκε η αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό μετά τις εκλογές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση 25% σημειώθηκε στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό από τους Βρετανούς, μετά τα πρώτα αποτελέσματα των γενικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Indeed, όπως μεταδίδει το CNBC.

  Οι αναζητήσεις θέσεων εργασίας στο εξωτερικό άρχισαν να σημειώνουν άνοδο στις 10 μ.μ. την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου (ώρα Αγγλίας), όταν και βγήκαν τα πρώτα exit poll, τα οποία έκαναν λόγο για συντριπτική νίκη του Συντηρητικού Κόμματος με 368 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο.

  Τελικά οι Συντηρητικοί κέρδισαν 365 έδρες, πολύ πάνω από τις 326 που χρειάζονταν για την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

  Οι αναζητήσεις στην ιστοσελίδα της Indeed κορυφώθηκαν έπειτα στις 4 π.μ. το ξημέρωμα της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου, όταν πλέον είχε καταστεί σαφές ότι το κυβερνών κόμμα του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον όδευε προς μια άνετη νίκη.

  Συνολικά, οι αναζητήσεις θέσεων εργασίας στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 25% την προηγούμενη Παρασκευή, υπολογίζοντας τις αναζητήσεις όλων των χρηστών της Indeed με IP από το Ηνωμένο Βασίλειο.

  Ο Καναδάς ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός, με αύξηση 111% κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Ακολούθησαν η Ιρλανδία (44%), η Ιταλία (32%), η Γερμανία (28%), η Αυστραλία (20%) και η Πολωνία (20%).

  "Είναι ενδιαφέρον ότι οι χώρες στις οποίες σημειώθηκε η μεγαλύτερη αναζήτηση ήταν ο Καναδάς και η Ιρλανδία, αγγλόφωνες χώρες με ισχυρούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο", δήλωσε ο Pawel Adrjan, οικονομολόγος της Indeed. "Ωστόσο, σημειώθηκαν πολλές αναζητήσεις θέσεων εργασίας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να αναζητήσουν εργασία στην ήπειρο ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους".

  Αυτοί οι μη Βρετανοί-πολίτες ενδέχεται να ανησυχούν για το καθεστώς μετανάστευσής τους, πρόσθεσε ο Adrjan, με τη μεταβατική περίοδο του Brexit να λήγει το Δεκέμβριο του 2020.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ