Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Δεκ-2019 13:53

  Standard Chartered: Πουλά το ποσοστό της στην ινδονησιακή Permata έναντι 1,3 δισ. δολαρίων

  Standard Chartered: Πουλά το ποσοστό της στην ινδονησιακή Permata έναντι 1,3 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Standard Chartered ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση του ποσοστού ύψους 44,56% που κατέχει στην ινδονησιακή τράπεζα Bank Permata στην Bangkok Bank PCL, έναντι τιμήματος 1,3 δισ. δολαρίων.

  Σύμφωνα με την τράπεζα, η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση της μεταβίβασης από τους μετόχους της αγοράστριας τράπεζας καθώς των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης.

  Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το ποσοστό της Standard Chartered στην Permata θα μηδενιστεί.

  Σημειώνεται ότι η τράπεζα είχε γνωστοποιήσει από τον Φεβρουάριο ότι η συμμετοχή της Permata δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα και ότι στόχος είναι να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της παρουσίας της στην ινδονησιακή αγορά μέσω της 100% θυγατρικής της Standard Chartered Bank Indonesia.

  "Η πώληση του ποσοστού μας στην Permata θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε στην πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική μας στην μεγάλη και στρατηγικά σημαντική ινδονησιακή αγορά. Επιπλέον, θα απελευθερώσει κεφάλαια για νέες επενδύσεις ή για επιστροφή κεφαλαίου τους μετόχους μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered, Bill Winters, για τη συμφωνία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ