Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Δεκ-2019 12:00

  Ευρωζώνη: Πτώση 0,5% της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο, στο -2,6% η Ελλάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνέχισε να υποχωρεί τον Οκτώβριο η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

  Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε 0,5% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο κατρακύλησε 2,2%. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της WSJ έκαναν λόγο για πτώση 0,3% από τον Σεπτέμβριο και 2% από τον Οκτώβριο του 2018.

  Η Eurostat αναθεώρησε καθοδικά τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου ανακοινώνοντας πτώση 0,1% αντί για άνοδο που είχε αναφέρει αρχικά.

  Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι θα παραμείνει σε καθοδική τροχιά και το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

  Συνολικά για την Ε.Ε. η Eurostat ανακοίνωσε ότι μεγαλύτερη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής καταγράφηκε σε Δανία και Ελλάδα (-2,6%) και ακολούθησαν Λετονία και Λιθουανία (-2,3%), ενώ μεγαλύτερη αύξηση σε Πορτογαλία (+3,1%), Σλοβενία (+2,0%) και Πολωνία (+1,1%).

  Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 1,5%, ενώ η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη, εμφάνισε καλύτερη εικόνα με αύξηση της παραγωγής κατά 0,5%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ