Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Δεκ-2019 17:03

  Η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει για τέταρτη φορά φέτος τα επιτόκια

  Η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει για τέταρτη φορά φέτος τα επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (TCMB) ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 150 με 250 μονάδες βάσης, για τέταρτη φορά φέτος, κατά την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του έτους, ανέφεραν ειδικοί.

  Από τον Ιούλιο, η TCMB μείωσε το επιτόκιο επαναγοράς μίας εβδομάδας, σε τρεις συνεδριάσεις κατά 1.000 μονάδες βάσης, από 24% σε 14%.

  Η τράπεζα μείωσε το επιτόκιο επαναγοράς μίας εβδομάδας, το βασικό μέσο χρηματοδότησης, το οποίο ήταν περισσότερο από το αναμενόμενο, στις 250 μονάδες βάσης σε 14%, από 16,5%, επεκτείνοντας έναν κύκλο χαλάρωσης και επωφελούμενη από μια πληθωριστική βουτιά και μια σταθερότερη τουρκική λίρα. Η προσδοκία της αγοράς για τη συνεδρίαση της Πέμπτης είναι να μειωθούν τα επιτόκια σε 12% ή 12,5%.

  Ο Piotry Matys, υπεύθυνος στρατηγικής forex στις αναδυόμενες αγορές για την Rabobank, στην πρόβλεψή του είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια την Πέμπτη στο 12,5%, με μια περικοπή 150 μονάδων βάσης, καταγράφοντας μια συνολική περικοπή 1.150 μονάδων βάσης το 2019.

  Πρόσθεσε ότι η περικοπή κατά 1,5% θα είναι μια προσεκτική προσέγγιση από την κεντρική τράπεζα και μια περικοπή κατά 2% θα καταστήσει την τουρκική λίρα πιο ευάλωτη σε εικασίες, επισημαίνοντας τη σημασία των συνεχιζόμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την τουρκική οικονομία.

  Ο διευθυντής της Medley Global Advisors, Nigel Rendell, επεσήμανε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να μειώσει τα επιτόκια σε 12% με μείωση κατά 200 μονάδες βάσης, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι αυτό μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στην τράπεζα να φέρει τα επιτόκια κάτω από το 12% στα μισά του επόμενου έτους.

  Η Ανώτερη οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών της Commerzbank, Tatha Ghose, όπως και ο Matys, αναμένει επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κατά 150 μονάδες βάσης στο 12,5%.

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων