Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 08-Δεκ-2019 08:20

  Τουρκικό ΥΠΕΞ: Σας πετάξαμε στη θάλασσα

  Τουρκικό ΥΠΕΞ: Σας πετάξαμε στη θάλασσα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε όχι και τόσο... διπλωματική γλώσσα ήταν η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για "ψευδείς, συκοφαντικούς και εχθρικούς ισχυρισμούς” εναντίον της Τουρκίας, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού σε συνέδριο για την επέτειο των 100 ετών από τη Γενοκτονία του Ποντιακού ελληνισμού. Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταφέρεται εναντίον της ηγεσία της Ελλάδας που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι το 1922 ¨έπεσε στο Αιγαίο”. Παράλληλα, κατηγορεί την Ελλάδα για τη μη καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων για τις " σφαγές και τις φρικαλεότητες” που διέπραξε ο ελληνικός στρατός κατά τη Μικρασιατική εκστρατεία- και όφειλαν να καταβληθούν με βάση τη συνθήκη της Λοζάννης.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:

  "Στην ομιλία του στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019, υπό την επωνυμία της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για τα Εγκλήματα της Γενοκτονίας , ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε αβάσιμους, ψευδείς συκοφαντικούς εχθρικούς ισχυρισμούς εναντίον της ιστορίας μας.

  "Η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, πρέπει να δει τους όρους της Λοζάννη όπου αποφάσισαν να καταβάλει αποζημίωση η Ελλάδα στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε. Η επιτροπή Ερευνών των Συμμαχικών Χωρών, διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία. Καλούμε την Ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει το δρόμο του Έλληνα πρωθυπουργού Βενιζέλου που πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ που ίδρυσε τη Δημοκρατία της Τουρκίας να αφήσει στην άκρη την γεμάτη φαντασία ιδεολογία και την καλούμε να οικειοποιηθούν τις αρχές φιλίας και καλής γειτονίας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ