Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Δεκ-2019 09:37

  Μάλτα: Μουσκάτ και Φένεκ αντάλλασσαν μηνύματα την ώρα της έρευνας για τη δολοφονία της Ντ. Γκαλιζία

  Μάλτα: Μουσκάτ και Φένεκ αντάλλασσαν μηνύματα την ώρα της έρευνας για τη δολοφονία της Ντ. Γκαλιζία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γραφείο του πρωθυπουργού της Μάλτας, επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ συνέχισε να ανταλλάσσει μηνύματα SMS με τον Γιόργκεν Φένεκ, τον επιχειρηματία που θεωρείται ως ο ιθύνων νους πίσω από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία.

  Σύμφωνα με τους Times of Malta, το γραφείο του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε τις επικοινωνίες, ύστερα από πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων. Όμως δικαιολόγησε την κίνηση του Μουσκάτ αναφέροντας ότι συνέχισε την ανταλλαγή μηνυμάτων με τον Φένεκ ύστερα από συνεννόηση με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ώστε ο επιχειρηματίας να μην υποπτευθεί ότι κάτι πήγαινε στραβά.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Μουσκάτ συνέχισε την επικοινωνία με τον επιχειρηματία έχοντας γνώση ότι είναι ύποπτος για τη δολοφονία της δημοσιογράφου και ότι ήταν ο ιδιοκτήτης της 17 Black, της εταιρείας "κέλυφος” που διαχειριζόταν τα κεφάλαια που αποστελλόντουσαν σε εταιρείες στον Παναμά. Στην ίδρυση της 17 Black εμπλέκονταν ο Κιθ Σέμπρι, μετέπειτα προσωπάρχης του Μουσκάτ και ο Κόνραντ Μίζι υπουργός του Μουσκάτ.

  Από την πλευρά του το Εθνικιστικό κόμμα της Μάλτας, σε ανακοίνωση του κάνει λόγο ότι "η ανταλλαγή μηνυμάτων επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς του Τζόζεφ Μουσκάτ με τους πιθανολογούμενους εγκληματίες”.

  Σύμφωνα με τους Times of Malta, ο Μαλτέζος πρωθυπουργός στις συναντήσεις του με τις μυστικές υπηρεσίες συνοδευόταν σε κάποιες περιπτώσεις από τον Κιθ Σέμπρι, δίνοντας του έτσι πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες για την έρευνα.

  Διαβάστε ακόμα:

  - Αποκάλυψη: Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Μάλτας πίσω από τη δολοφονία της Ντάφνε Γκαλίζια

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ