Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Δεκ-2019 13:57

  Moody's: Σε negative από stable το outlook για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου

  Moody's: Σε negative από stable το outlook για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι βρετανικές τράπεζες έχουν εργαστεί σκληρά για να ενισχύσουν τα οικονομικά τους εδώ και μια δεκαετία που ξέσπασε η κρίση παγκοσμίως, αλλά το Brexit μπορεί να ανατρέψει την καλή τους δουλειά, σύμφωνα με προειδοποίηση της Moody’s Investors Service.

  Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε το outlook των βρετανικών τραπεζών σε αρνητικό από σταθερό, επικαλούμενος παράγοντες όπως η "παρατεταμένη αβεβαιότητα για το Brexit" και την επίδρασή του στην οικονομική ανάπτυξη στα επόμενα δύο χρόνια.

  "Το λειτουργικό περιβάλλον για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου επιδεινώνεται, επηρεάζοντας την ποιότητα των assets τους και την κερδοφορία", αναφέρει η Moody’s σε report της.

  "Το βασικό μας σενάριο είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έλθουν τελικά σε μια συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία να περιορίσει σημαντικά την αρνητική οικονομική επίδραση του Brexit.

  Η Moody’s δήλωσε πως η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος αντισταθμίζει και με το παραπάνω τις θετικές τάσεις, όπως την ισχυρή κεφαλαιακή θέση των τραπεζών και τη μείωση του κόστους που συνδέεται με το σκάνδαλο για την προστασία πληρωμών.

  Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρθηκε επίσης στα επίμονα χαμηλά επιτόκια, καθώς και στον αυξημένο ανταγωνισμό στην αγορά ενυπόθηκων δανείων που έχει διαβρώσει τα καθαρά περιθώρια από τόκους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων