Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Νοε-2019 09:48

  E.ON: Σχέδιο αναδιάρθρωσης της βρετανικής μονάδας

  E.ON: Σχέδιο αναδιάρθρωσης της βρετανικής μονάδας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος Ε.ΟΝ ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης για την δοκιμαζόμενη βρετανική μονάδα, η οποία περιλαμβάνει την Npower, σε μια κίνηση που αναμένεται να κοστίσει 500 εκατ. στερλίνες (642 εκατ. δολάρια).

  Το σχέδιο περιλαμβάνει το κλείσιμο μονάδων της Npower και επιπλέον περικοπές κόστους στην εταιρεία, μία από τους έξι μεγαλύτερους ενεργειακούς παρόχους της Βρετανίας, η οποία έχει πληγεί από τον ανταγωνισμό και τα εσωτερικά προβλήματα χρέωση.

  "Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα δύσκολη. Έχουμε δώσει έμφαση επανειλημμένως  στο ότι θα αναλάβουμε όλη την απαραίτητη δράση να επιστρέψουμε τις δραστηριότητές μας στη συνεπή κερδοφορία", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Johannes Teyssen σε ανακοίνωση.

  Δήλωσε πως οι συζητήσεις με τα βρετανικά σωματεία για τα σχέδια είχαν ήδη ξεκινήσει, χωρίς να δίνει έναν αριθμό για ενδεχόμενες απώλειες θέσεων εργασίας. Τα σωματεία από την πλευρά τους εκτιμούν πως μπορεί να ανέλθουν τις 4.500.

  Η Ε.ΟΝ δηλώνει ότι αναμένει οι συγχωνευμένες βρετανικές της δραστηριότητες θα εμφανίσουν τουλάχιστον 100 εκατ. στερλίνες σε κέρδη προ φόρων και τόκων και θετικές ταμειακές ροές από το 2022 και μετά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ