Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Νοε-2019 21:22

  Beige Book της Fed: Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία

  Beige Book της Fed: Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με ήπιο ρυθμό από τον Οκτώβριο έως τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ οι προοπτικές παρέμειναν εν γένει θετικές, σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

  Η λεγόμενη beige book της Fed παρουσιάζει μια ελαφρώς πιο αισιόδοξη εικόνα σε σχέση με την τελευταία αξιολόγηση τον προηγούμενο μήνα, όταν η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως η οικονομία επεκτάθηκε με "μέτριο έως ήπιο ρυθμό".

  Έκτοτε η χρηματιστηριακή αγορά έχει αναρριχηθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αντικατοπτρίζοντας την ανανεωμένη αισιοδοξία πως οι ΗΠΑ και η Κίνα σύντομα θα πετύχουν μια πρώτη εμπορική συμφωνία που θα αμβλύνει τις εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον πλανήτη.

  Η beige book είναι αναφορές που συλλέγουν οι περιφερειακές Fed από επιχειρηματικούς συνδέσμους σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποκτήσουν μια αίσθηση για την απόδοση της οικονομίας.

  Στην τελευταία έκθεση, η Fed εντόπισε ενδείξεις μιας μικρής ανάκαμψης στον μεταποιητικό τομέα, αν και η συνολική δραστηριότητα παραμένει αρκετά αδύναμη. Η διαμάχη με την Κίνα έχει λαβώσει τις εξαγωγές κι έχει κάνει τις επιχειρήσεις επιφυλακτικές ως προς το να επενδύσουν.

  Οι πωλήσεις αυτοκινήτων, ο τουρισμός και η στέγαση παρουσίασαν βελτίωση τον περασμένο ενάμιση μήνα.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ