Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Νοε-2019 11:51

  Ου. φον ντερ Λάιεν: Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι "υπαρξιακή" πρόκληση

  Ου. φον ντερ Λάιεν: Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι "υπαρξιακή" πρόκληση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συντηρητική Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι μια "υπαρξιακή" πρόκληση και πως θα εξασφαλίσει ότι θα διατεθούν χρήματα για την προσαρμογή των οικονομιών σε χαμηλότερη κατανάλωση ορυκτών καυσίμων και σε χαμηλότερες εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

  Μιλώντας πριν από την τελική ψηφοφορία του σώματος για την επικύρωσή της ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την 1η Δεκεμβρίου, καθώς και για την επικύρωση των άλλων μελών της Επιτροπής, η φον ντερ Λάιεν δήλωσε: "Δεν έχουμε πια στιγμή για χάσιμο για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή".

  Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως η μετάβαση προς την "κλιματική ουδετερότητα" μέχρι τα μέσα του αιώνα πρέπει να επιτευχθεί "με βιώσιμο τρόπο", πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να συμπεριλάβει εργαζομένους, περιφέρειες και κυβερνήσεις που εξακολουθούν να βασίζονται στον άνθρακα για τις θέσεις εργασίας, τις ενεργειακές ανάγκες και την οικονομική ανάπτυξη.

  "Πρέπει να συμπεριλάβει όλους, διαφορετικά δεν θα συμβεί καθόλου", τόνισε.

  Η φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε "αλλαγή που θα αγγίξει κάθε τμήμα της κοινωνίας μας και της οικονομίας μας" στη διάρκεια της πενταετούς θητείας της.

  "Και θα το πράξουμε επειδή είναι αυτό που πρέπει να πράξουμε, όχι επειδή είναι εύκολο", τόνισε. "Είμαστε έτοιμοι, η Ευρώπη είναι έτοιμη. Το μήνυμά μου είναι απλό: ας αρχίσουμε τη δουλειά".

  Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ακόμη πως το κράτος δικαίου πρέπει να επικρατεί παντού στην ΕΕ, σηματοδοτώντας ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για τις εθνικιστικές κυβερνήσεις στην Πολωνία και την Ουγγαρία, οι οποίες βρίσκονται σε διένεξη με την ΕΕ αναφορικά με την τήρηση δημοκρατικών κριτηρίων.

  "Δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός όσον αφορά τον σεβασμό του κράτους δικαίου. Δεν θα υπάρξει ποτέ", τόνισε απευθυνόμενη στους Ευρωβουλευτές.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ