Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Νοε-2019 12:26

  Saudi Aramco: Τα 15 δισ. στερλίνες έχει φτάσει το order book μέχρι στιγμής

  Saudi Aramco: Τα 15 δισ. στερλίνες έχει φτάσει το order book μέχρι στιγμής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco έχει προσελκύσει σχεδόν 73 δισ. riyals (15,1 δισ. στερλίνες) από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές μέχρι τώρα, τόνισε η Samba Financial Group, της Σαουδικής Αραβίας.

  Περίπου 1,8 εκατ. ιδιώτες επενδυτές έχουν εισφέρει περισσότερα από 14 δισ. riyals στην ΙΡΟ μέχρι στιγμής, ανέφερε η Samba, μία από τις τράπεζες που διαχειρίζονται την πώληση.

  Οι θεσμικοί επενδυτές συμμετέχουν μέχρι στιγμής με 58,4 δισ. riyals και 1,82 δισ. εγγεγραμμένες μετοχές.

  "Τα επίπεδα εγγραφής για τις πρώτε πέντε ημέρες της ΙΡΟ έχουν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Saudi Aramco", ανέφερε η Rania Nashar, αντιπρόεδρος της Samba Capital, του επενδυτικού οχήματος της τράπεζας.

  "Αναμένουμε περαιτέρω αυξήσεις στα επίπεδα συνδρομής στο υπόλοιπο της περιόδου προσφοράς", τόνισε.

  Η Aramco σχεδιάζει να πουλήσει το 1,5% της εταιρείας, περίπου 3 δισ. μετοχές, στην ενδεικτική τιμή των 30-32 riyals, αποτιμώντας την ΙΡΟ στα 96 δισ. riyals, και δίνοντας στην εταιρεία μια πιθανή χρηματιστηριακή αξία μεταξύ 1,6-1,7 τρισ. δολαρίων.

  Υπενθυμίζεται ότι το βιβλίο προσφορών θα κλείσει στις 4 Δεκεμβρίου και η τελική τιμολόγηση των μετοχών της Aramco θα λάβει χώρα στις 5 Δεκεμβρίου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ