Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Νοε-2019 20:50

  Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: "Ιστορικά υψηλά επίπεδα" εμπορικών φραγμών από τις G20

  Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: "Ιστορικά υψηλά επίπεδα" εμπορικών φραγμών από τις G20
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι οικονομίες των χωρών G20 έπεσαν πάνω σε 28 νέα εμπόδια από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Οκτωβρίου, το οποία καλύπτουν εμπόριο αξίας περίπου 460,4 δισ. δολαρίων, κυρίως μέσω των αυξήσεων των δασμών και απαγορεύσεων εισαγωγών, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου την Πέμπτη.

  Οι περιορισμοί από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως ήταν 37% υψηλότεροι από τους περιορισμούς κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2018 - Μαΐου 2019 "καθώς το μερίδιο του παγκόσμιου εμπορίου που καλύπτεται από τέτοια μέτρα έχει αυξηθεί", ανέφερε ο ΠΟΕ σε έκθεση για τη G20. Η ομάδα περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  "Τα ιστορικά υψηλά επίπεδα εμπορικών περιοριστικών μέτρων έχουν σαφή αντίκτυπο στην ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αγοραστική δύναμη σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να δούμε ισχυρή ηγεσία από τις οικονομίες των G20, αν θέλουμε να αποφύγουμε αυξημένη αβεβαιότητα, χαμηλότερες επενδύσεις και ακόμη και εξασθένηση του εμπορικού ρυθμού", ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ, Robert Azevedo.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ