Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Νοε-2019 11:35

  Bloomberg: Επιφυλακτικά αισιόδοξος για συμφωνία με τις ΗΠΑ, δηλώνει ο Λίου Χε

  Bloomberg: Επιφυλακτικά αισιόδοξος για συμφωνία με τις ΗΠΑ, δηλώνει ο Λίου Χε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αντιπρόεδρος της Κίνας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για το εμπόριο, Λίου Χε δήλωσε ότι είναι "επιφυλακτικά αισιόδοξος" για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.

  Ο ίδιος επισήμανε πάντως ότι υπάρχει σύγχυση όσον αφορά ορισμένα αιτήματα της αμερικανικής πλευράς, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση του ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.

  Σημείωσε ταυτόχρονα ότι η Κίνα έχει σχέδια "για την αναμόρφωση των κρατικών επιχειρήσεων, το άνοιγμα του χρηματοοικονομικού κλάδο και την επιβολή των  δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας – θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των αμερικανικών αιτημάτων για αλλαγές στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Κίνας", όπως μεταδίδει το Bloomberg .

  Παραμένουν ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας

  Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ καθώς οι δύο πλευρές διατηρούν όλα τα κανάλια επικοινωνίας ανοικτά.

  Η Κίνα προτίθεται να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την επίλυση των ανησυχιών με βάση το αμοιβαίο συμφέρον και των δύο πλευρών και θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη της πρώτης φάσης της συμφωνίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Gao Feng μιλώντας σε δημοσιογράφους.

  "Αυτό είναι προς το συμφέρον τόσο της Κίνας όσο και των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του κόσμου", πρόσθεσε. 

  Τριβές λόγω Χονγκ Κονγκ

  Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά τα ψηφίσματα και των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.

  Το Πεκίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ για παρεμβάσεις σε εσωτερικά θέματα, προειδοποιώντας με αντίποινα. 

  "Καλούμε την αμερικανική πλευρά να παύσει αυτές τις δραστηριότητες, να σταματήσει πριν να είναι αργά, και να λάβει μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τα ψηφίσματα αυτά να γίνουν νόμος, παρεμβαίνοντας σε εσωτερικά ζητήματα του Χονγκ Κονγκ και της  Κίνας", δήλωσε ο Geng Shuang, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

  "Εάν επιμένουν σε αυτό το λάθος δρόμος, η Κίνα θα αναλάβει ισχυρά αντίμετρα", προειδοποίησε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ