Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Νοε-2019 21:03

  Πρακτικά της Fed: Μείωσε τα επιτόκια εν μέσω ανησυχιών για εμπόριο, παγκόσμια ανάπτυξη

  Πρακτικά της Fed: Μείωσε τα επιτόκια εν μέσω ανησυχιών για εμπόριο, παγκόσμια ανάπτυξη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve εξέφρασαν την ανησυχία ότι η αδυναμία στη μεταποίηση, το εμπόριο και τις επιχειρηματικές επενδύσεις θα μπορούσε να απειλήσει την οικονομική επέκταση, επιβραδύνοντας τις προσλήψεις και την καταναλωτική δαπάνη, όταν αποφάσισαν τη μείωση των επιτοκίων τον περασμένο μήνα.

  "Οι κίνδυνοι στο outlook που συνδέονται με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και το διεθνές εμπόριο εξακολουθούν να θεωρούνται σημαντικοί παρά τις όποιες ενθαρρυντικές εξελίξεις στη γεωπολιτική και το εμπόριο", αναφέρουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed που έλαβε χώρα στις 29 και 30 Οκτωβρίου.

  Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι αξιωματούχοι σκέφτονταν ότι αφού προχώρησαν στην τρίτη μείωση των επιτοκίων από τον Ιούλιο, μπορούν να μπουν σε στάση αναμονής για να διακριβωθεί εάν η οικονομία θα χρειαστεί περισσότερα μέτρα τόνωσης τους επόμενους μήνες.

  "Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έκριναν ότι η στάση της πολιτικής, μετά από μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μ.β. σε αυτή τη συνεδρίαση, είναι καλά ρυθμισμένη για να στηρίξει το σενάριο της μέτριας ανάπτυξης, της ισχυρής απασχόλησης και του σταθερού πληθωρισμού", αναφέρουν τα πρακτικά.

  Υπενθυμίζεται ότι οι αξιωματούχοι της Fed ψήφισαν σε εκείνη τη συνάντηση για μείωση του εύρους του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο 1,5%-1,75%. Τροποποίησαν την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίαση, υποβαθμίζοντας το σενάριο μια τέταρτης αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

  Στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell κατέστησε φανερή αυτή τη στροφή όταν είπε πως η στάση των αξιωματούχων πιθανώς να κριθεί ως κατάλληλη εκτός εάν οι εξελίξεις "προκαλέσουν μια σημαντική επαναξιολόγηση του outlook μας" για μέτρια ανάπτυξη και ισχυρή αγορά εργασίας.

  Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει το ύψος των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ενώ η αγορά των futures βλέπει 50% πιθανότητα μίας ακόμη αύξησης έως τα μέσα του επόμενου έτους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων