Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Νοε-2019 15:00

  Η Σερβία πρέπει να συνεχίσει να αγοράζει χρυσό, συμβουλεύει ο Vucic την κεντρική τράπεζα

  Η Σερβία πρέπει να συνεχίσει να αγοράζει χρυσό, συμβουλεύει ο Vucic την κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας έχει λάβει οδηγίες από τον Πρόεδρο Aleksandar Vucic να συνεχίσει την ενίσχυση του αποθέματος χρυσού προκειμένου να δημιουργήσει ένα οικονομικό προπύργιο για τη χώρα, όπως μεταδίδει το ρωσικό μέσο RT.

  "Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό εξαιτίας της κατεύθυνσης στην οποία παρατηρούμε να κινείται η κρίση στον πλανήτη", δήλωσε ο Vucic σε δημοσιογράφους στο Βελιγράδι, αναφερόμενος στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, που είναι ο κυριότερος εμπορικός εταίρος της Σερβίας και κύρια πηγή επενδύσεων.

  Οι προτροπές του Vucic έρχονται σε περίοδο που η χώρα πρόσθεσε 9 τόνους του πολύτιμου μετάλλου τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας έτσι τα αποθέματα χρυσού σε περισσότερους από 30 τόνους. Τα αποθέματα χρυσού αποτελούν πλέον το 10% των συνολικών αποθεμάτων της χώρας.

  Η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Jorgovanka Tabakovic, δήλωσε ότι η χώρα ξόδεψε περίπου 434 εκατ. δολάρια για το χρυσό που αγόρασε τον περασμένο μήνα ή 1.503 δολάρια ανά ουγγιά.

  Η αγορά χρυσού από τη Σερβία ακολουθεί το παράδειγμα αρκετών κεντρικών τραπεζών σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων αγοραστών όπως οι Ρωσία, Κίνα και Τουρκία.

  Παγκόσμιες αγορές χρυσού

  Οι παγκόσμιες αγορές του πολύτιμου μετάλλου ανήλθαν σε 547,5 τόνους το γ' τρίμηνο του 2019. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια λόγω των αυξημένων παγκόσμιων εντάσεων, των νομισματικών πολέμων και της πορείας της ''αποδολαριοποίησης''.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ