Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Νοε-2019 11:10

  ΟΙ ΗΠΑ ερευνούν αν η Swedbank παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

  ΟΙ ΗΠΑ ερευνούν αν η Swedbank παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνα σχετικά με το εάν η θυγατρική της Swedbank στη Βαλτική επέτρεψε μεταβιβάσεις χρημάτων που παραβίασαν τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με τη σουηδική τηλεόραση SVT.

  Στη διάρκεια εκπομπής του το τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε πως αποκάλυψε συναλλαγές μεταξύ της ρωσικής εταιρείας κατασκευής όπλων Concern Kalashnikov JSC και Kalashnikov USA (που αποτελεί στόχο κυρώσεων), μιας εταιρείας με έδρα στην Φλόριντα.

  Η σουηδική κρατική τηλεόραση ανέφερε πως "το επιχειρηματικό δίκτυο" του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Iskander Makhmudov μεταβίβασε περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ στην Kalashnikov USA ενώ ο ίδιος ήταν μέτοχος της Concern Kalashnikov και ο μεγαλύτερος πελάτης του εσθονικού υποκαταστήματος της Swedbank.

  Το SVT ανακοίνωσε πως οι μεταβιβάσεις έλαβαν χώρα αφού το αμερικανικού υπουργείο Οικονομικών έβαλε στην μαύρη λίστα την Concern Kalashnikov το 2014 στο πλαίσιο των κινήσεων απάντησης στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

  Το τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε ότι παρέδωσε τις πληροφορίες που αποκάλυψε στις αμερικανικές αρχές, οι οποίες και ερευνούν την υπόθεση.

   


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ