Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Νοε-2019 14:28

  Τζόνσον: Αναβάλλεται η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις για να ενισχυθούν οι κρατικές δαπάνες

  Τζόνσον: Αναβάλλεται η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις για να ενισχυθούν οι κρατικές δαπάνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ηγέτης του Συντηρητικού Ενωτικού Κόμματος και πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι βάζει "στον πάγο" το σχέδιο για περαιτέρω μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχύσει τις κρατικές δαπάνες για τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, κυρίως στον τομέα της υγείας, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της συνομοσπονδίας των βιομηχάνων της χώρας του, CBI.

  Οι δαπάνες, ειδικά όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) έχουν αναδειχθεί σε κομβικό ζήτημα εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα στις 12 Δεκεμβρίου.

  "Αναβάλλουμε τις επιπλέον μειώσεις στον εταιρικό φορολογικό συντελεστή". ανέφερε ο Τζόνσον, ενώπιον δεκάδων στελεχών επιχειρήσεων.

  "Έτσι κερδίζουμε 6 δισ. λίρες, τις οποίες μπορούμε να δαπανήσουμε για τις ανάγκες του βρετανικού λαού, μεταξύ άλλων για το NHS", είπε.

  Η βρετανική κυβέρνηση ήταν προγραμματισμένο να μειώσει τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή από 19% στο 17% για το 2002, με τον σημερινό συντελεστή να είναι ήδη ένας από τους χαμηλότερους μεταξύ των μεγάλων βιομηχανικών χωρών.

  Ο ηγέτης της βρετανικής Κεντροδεξιάς αντιμετώπιζε πολλά ερωτήματα για το πώς σκέφτεται να καλύψει την αύξηση κρατικών δαπανών που έχει εξαγγείλει, εάν δεν ήθελε να εκτινάξει το επίπεδο του κρατικού δανεισμού.

  Τον Σεπτέμβριο, ο υπουργός Οικονομικών του, Σάτζιντ Τζάβιντ, είχε ανακοινώσει τη μεγαλύτερη αύξηση κρατικών δαπανών την τελευταία 15ετία, προκειμένου οι Συντηρητικοί να αντιμετωπίσουν τις ανάλογες διακηρύξεις του ριζοσπάστη αριστερού, επικρινόμενου και ως λαϊκιστή ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

  Η ανακοίνωση Τζόνσον αντιμετωπίστηκε συγκρατημένα θετικά από την επικεφαλής του CBI.

  "Η αναβολή της περαιτέρω μείωσης του εταιρικού φόρου προκειμένου να επενδυθούν χρήματα στις δημόσιες υπηρεσίες μπορεί να βοηθήσει τη χώρα, εάν συνδυαστεί με περιορισμό του κόστους για όσους επιχειρούν στη χώρα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη", είπε η Carolyn Fairbairn.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ