Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Νοε-2019 14:28

  Vasle της ΕΚΤ: Η οικονομία της Ευρωζώνης έχει σταθεροποιηθεί, δουλεύουν τα μέτρα

  Vasle της ΕΚΤ: Η οικονομία της Ευρωζώνης έχει σταθεροποιηθεί, δουλεύουν τα μέτρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη έχει σταθεροποιηθεί καθώς τα πρόσφατα μέτρα τόνωσης της οικονομίας αποδίδουν τα αναμενόμενα, παρά το γεγονός ότι οι αγορές χρειάζονται ακόμη χρόνο για να "κατανοήσουν" την εμβέλεια του προγράμματος, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβενίας Boštjan Vasle.

  Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε ραγδαία το περασμένο έτος και η ανάκαμψη που είχε προβλεφθεί από καιρό δεν έχει έρθει, αυξάνοντας τους φόβους ότι το μπλοκ θα μπορούσε να διολισθήσει σε ύφεση, αναγκάζοντας την ΕΚΤ να προσφέρει ακόμη περισσότερα μέτρα παρά τα τόσα χρόνια άνευ προηγουμένου στήριξης.

  "Δεν βλέπω λόγο για νέα μεταβολή των προοπτικών για την ανάπτυξη", δήλωσε ο Vasle στο Reuters. "Η οικονομία αναπτύσσεται με τρόπο που είχαμε προβλέψει στις τελευταίες εκτιμήσεις μας. Επί του παρόντος, τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, πηγαίνοντας προς μια κατεύθυνση που δεν είναι απρόβλεπτη".

  Ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε ότι τα στοιχεία από τη βιομηχανία και το εμπόριο δείχνουν ότι η αδύναμη ανάπτυξη μπορεί να συνεχιστεί στο πρώτο μισό του επόμενου έτους, ωστόσο τα σήματα από τον τομέα υπηρεσιών και την αγορά εργασίας είναι πιο θετικά.

  Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ μείωσε πιο βαθιά σε αρνητική περιοχή τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να ρίξει το κόστος δανεισμού και να αναζωπυρώσει την ανάπτυξη, με απώτερο σκοπό να πυροδοτήσει τον πληθωρισμό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ