Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Νοε-2019 13:44

  Bundesbank: Χαμηλή θα παραμείνει η ανάπτυξη στη Γερμανία αλλά δεν ανησυχούμε για ύφεση

  Bundesbank: Χαμηλή θα παραμείνει η ανάπτυξη στη Γερμανία αλλά δεν ανησυχούμε για ύφεση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ανάπτυξη στη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θα παραμείνει ασθενής στο δ΄ τρίμηνο αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για ενδεχόμενη ύφεση και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι προοπτικές για τον τεράστιο βιομηχανικό τομέα ίσως σταθεροποιούνται, τόνισε η Bundesbank.

  Η Γερμανία διέφυγε της ύφεσης στο προηγούμενο τρίμηνο, με ανάπτυξη 0,1% στο τρίμηνο αλλά τα στοιχεία πιθανώς αποδεικνύουν σταθερότητα και όχι ανάκαμψη, καθώς οι κλάδοι που στηρίζονται σε εξαγωγές συνεχίζουν να πλήττονται.

  "Η επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας πιθανώς θα συνεχίσουν στο δ΄ τρίμηνο του 2019", αναφέρει η Bundesbank στο μηνιαίο οικονομικό της report.

  "Ωστόσο, δεν είναι πιθανό να ενταθεί σημαντικά. Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, η συνολική οικονομική παραγωγή θα μπορούσε να μείνει στάσιμη, περισσότερο ή λιγότερο", προσθέτει.

  Ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος, η επιβράδυνση της Κίνας και η μετατόπιση των καταναλωτικών συνηθειών έχει οδηγήσει τη βιομηχανία της Γερμανίας σε ύφεση αλλά η εγχώρια οικονομία παραμένει απροσδόκητα ανθεκτική.

  Μέρος της εξήγησης είναι ότι οι επιχειρήσεις διατηρούν το προσωπικό τους ακόμη και σε δύσκολες περιόδους από φόβο ότι θα δυσκολευτούν να βρουν εξειδικευμένους υπαλλήλους μόλις περάσει η ύφεση.

  "Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε ότι η Γερμανία θα περιέλθει σε ύφεση", πρόσθεσε η Bundesbank. Αναφέροντας ότι υπάρχουν κάποιες χειροπιαστές ενδείξεις σταθεροποίησης της βιομηχανικής ζήτησης, καθώς και ότι η εγχώρια οικονομία πιθανώς θα συνεχίσει να παράσχει momentum.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ