Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Νοε-2019 23:41

  Twitter: Αυστηρές απαγορεύσεις σε πολιτικές διαφημίσεις ενόψει εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ

  Twitter: Αυστηρές απαγορεύσεις σε πολιτικές διαφημίσεις ενόψει εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η απαγόρευση πολιτικών διαφημίσεων θα περιλαμβάνει αναφορές σε πολιτικούς υποψηφίους ή νομοθεσίες και δεν θα επιτρέψει διαφημίσεις που ωθούν το κοινό προς κάποια μεριά πάνω σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Ο δημοφιλής ιστότοπος, ο οποίος ανακοίνωσε για πρώτη φορά την απαγόρευση πολιτικών διαφημίσεων τον προηγούμενο μήνα, δεν παρείχε προηγουμένως λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα πολιτική. Την Παρασκευή, ανέφερε, ότι θα ορίσει ως πολιτικό περιεχόμενο οτιδήποτε αναφέρεται σε "υποψήφιο, πολιτικό κόμμα, εκλεγμένο ή διορισμένο κυβερνητικό αξιωματούχο, τις εκλογές, δημοψήφισμα, ψηφοφορία, νομοθεσία, ρύθμιση, οδηγία ή δικαστικό αποτέλεσμα".

  Η Twitter δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ένα συνδυασμό αυτοματοποιημένης τεχνολογίας και ανθρώπινου δυναμικού για την επιβολή της νέας πολιτικής όσον αφορά τις πολιτικές διαφημίσεις.

  Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι εκστρατείες για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020 γίνονται πιο έντονες εν μέσω αυξανόμενης πίεσης στις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να σταματήσουν να δέχονται διαφημίσεις που διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις εκλογές.

  "Πιστεύουμε ότι η εμβέλεια των πολιτικών μηνυμάτων πρέπει να κερδίζεται και όχι να εξαγοράζεται", δήλωσε ο επικεφαλής της Twitter, Jack Dorsey, στην ανακοίνωση της απαγόρευσης των πολιτικών διαφημίσεων.

  Οι εκδότες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα εξακολουθούν να μπορούν να προβάλλουν διαφημίσεις πολιτικού περιεχομένου στο Twitter, αρκεί να μην κλίνουν υπέρ ή κατά απέναντι στο εκάστοτε πολιτικό ζήτημα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ