Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Νοε-2019 20:05

  Και η United Airlines παρατείνει την καθήλωση των Boeing 737 MAX μέχρι τον Μάρτιο

  Και η United Airlines παρατείνει την καθήλωση των Boeing 737 MAX μέχρι τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η United Airlines δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ακολουθήσει τις Αmerican Airlines και Southwest Airlines, παρατείνοντας την καθήλωση των αεροσκαφών Boeing 737 ΜΑΧ που διαθέτει, μέχρι τις 4 Μαρτίου, καθώς το εν λόγω μοντέλο αναμένει έγκριση για να πετάξει ξανά.

  Η συγκεκριμένη ημερομηνία θα σηματοδοτήσει σχεδόν ένα χρόνο από τότε που οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο εξέδωσαν απαγόρευση ασφαλείας για το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις, το 737 MAX, μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές σε Ινδονησία και Αιθιοπία.

  Η Boeing δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, θα μπορούσε να εγκρίνει τον Δεκέμβριο διορθώσεις στο λογισμικό, που έπαιξε ρόλο σε δύο συντριβές και να εγκρίνει διορθώσεις σε νέα εκπαίδευση πιλότων τον Ιανουάριο, αν και ο οργανισμός επέμεινε ότι δεν έχει καθοριστεί χρονικό πλαίσιο.

  Σημαντικές αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα μήνα μετά την έγκριση, για να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση και να εγκαταστήσουν αναθεωρημένο λογισμικό πριν να ξαναρχίσουν οι πτήσεις.

  Από τη στιγμή της καθήλωσης, οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν πτήσεις ή έβαλαν άλλα αεροσκάφη στις διαδρομές των 737 ΜΑΧ, κάτι που έφερε πλήγμα στα κέρδη.

  Η United είχε προηγουμένως ακυρώσει τις πτήσεις των 737 MAX μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Το νέο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα της έγκρισης της FAA, θα οδηγήσει σε ακύρωση περισσότερων από 8.500 πτήσεων μεταξύ Νοεμβρίου και πρώτων ημερών του Μαρτίου.

  Οι άλλες δύο αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν 737 MAX, η American Airlines και η Southwest Airlines, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα επέκταση καθήλωσης των αεροσκαφών μέχρι τις 4 Μαρτίου και τις 5 Μαρτίου αντίστοιχα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ