Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Νοε-2019 21:22

  Πάουελ (Fed): Δε βλέπω να έρχεται άμεσα η "ώρα της κρίσης" για την αμερικανική οικονομία

  Πάουελ (Fed): Δε βλέπω να έρχεται άμεσα η "ώρα της κρίσης" για την αμερικανική οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για μία αρκετά βιώσιμη εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ έκανε λόγο ο Τζερόμ Πάουελ κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στο Κογκρέσο μπροστά στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων. Πρόσθεσε ότι η θέση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος συμβάλλει στην πρόληψη κάθε προβλήματος από το αυξανόμενο φορτίο του χρέους των ΗΠΑ, το οποίο μόλις ξεπέρασε τα 23 τρισ. δολάρια.

  "Είμαστε η ισχυρότερη χώρα, έχουμε τους καλύτερους θεσμούς και το καλύτερο εργατικό δυναμικό", είπε. "Πιστεύω ότι η ''μέρα της κρίσης'' είναι μακριά".

  "Πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν αντιμετωπίζουμε πλέον υψηλό και ασταθή πληθωρισμό. Αυτό που έχουμε δει είναι ότι τρεις από τους τέσσερις μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κύκλους στην ιστορία των Η.Π.Α. είναι σχετικά πρόσφατοι".

  Προειδοποίησε για κινδύνους όπως η επιβράδυνση στους κλάδους της βιομηχανίας και του εμπορίου, ενώ ανέφερε ότι το δημόσιο χρέος αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την ανάπτυξη της οικονομίας και αυτό μακροπρόθεσμα πιθανό να το καταστήσει μη βιώσιμο''.

  Για την επίλυση του προβλήματος, όπως ανέφερε, είναι αναγκαίο η οικονομία να αναπτύσσεται ταχύτερα από το χρέος και αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να συμβαίνει για τουλάχιστον 10 ή 20 χρόνια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ