Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Νοε-2019 20:55

  Η Κομισιόν ξεκίνησε διαδικασία "επί παραβάσει" κατά Βρετανίας γιατί δεν πρότεινε υποψήφιο Επίτροπο

  Η Κομισιόν ξεκίνησε διαδικασία "επί παραβάσει" κατά Βρετανίας γιατί δεν πρότεινε υποψήφιο Επίτροπο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία "επί παραβάσει" σε βάρος της Βρετανίας, επειδή δεν πρότεινε κάποιον υποψήφιο για τη μελλοντική Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μολονότι είχε τέτοια υποχρέωση αφού το Brexit αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο.

  "Ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε σήμερα προειδοποιητική επιστολή στο Ηνωμένο Βασίλειο" επειδή δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τη Συνθήκη της ΕΕ και δεν υπέδειξε κάποιον υποψήφιο, ανέφερε η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της.

  Οι Βρυξέλλες αναμένουν απάντηση από το Λονδίνο το αργότερο μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. Η διορία είναι σύντομη επειδή η επόμενη Επιτροπή θα πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά της άμεσα.

  Η διαδικασία επί παραβάσει μπορεί να οδηγήσει μια χώρα μέχρι το Δικαστήριο της ΕΕ, το οποίο δύναται να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις. Η εκλεγμένη πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου, είχε στείλει δύο επιστολές στο Ηνωμένο Βασίλειο για να του υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις του. Το βράδυ της Τετάρτης η βρετανική κυβέρνηση απάντησε ότι δεν θα ορίσει υποψήφιο επίτροπο, λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ