Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Νοε-2019 18:40

  Διστακτικοί οι πελάτες της Cisco λόγω Brexit και διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας

  Διστακτικοί οι πελάτες της Cisco λόγω Brexit και διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cisco, Chuck Robbins, είπε στο CNBC την Πέμπτη ότι οι μεγαλύτεροι πελάτες της εταιρείας κάνουν μια παύση στις δαπάνες τους λόγω της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας.

  ''Εκφράζουν απλά την ανησυχία τους εξαιτίας όσων συμβαίνουν στο μακροοικονομικό περιβάλλον'' ανέφερε ο Chuck Robbins.

  Η μετοχή της Cisco υποχωρεί μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας που ανέφερε τα κέρδη β' τριμήνου χρήσης, τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων και αναθεώρησε προς το χειρότερο το guidance της. Η Cisco απέδωσε τα απογοητευτικά αποτελέσματα στην επιφυλακτικότητα που προκαλεί η η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης - εν μέρει λόγω των ανησυχιών για τις εξελίξεις γύρω από το Brexit καθώς και εκείνων για πιθανή αδυναμία εξεύρεσης λύσης στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

  ''Δεν βλέπουμε τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα προοπτική οριστικής λύσης για τα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή όλο τον κόσμο'', δήλωσε ο Robbins. Ανέφερε όμως ότι μια πιθανή πρόοδος στην εμπορική συμφωνία "πρώτης φάσης" μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο "θα ενίσχυε" την εμπιστοσύνη των πελατών της Cisco.

  Η μετοχή της Cisco σημειώνει πτώση άνω του 7% την Πέμπτη σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τα μέσα Αυγούστου.

  Τον Αύγουστο, ο Robbins είχε δηλώσει στο CNBC ότι η Cisco παρατηρούσε αντίκτυπο στις δραστηριότητές της στην Κίνα λόγω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου.

  ''Σίγουρα είδαμε ένα αντίκτυπο στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα στην Κίνα αυτό το τρίμηνο. Πολλές κρατικές επιχειρήσεις, νομίζω, όπου έχουν την επιλογή, επιλέγουν τοπικούς κατασκευαστές. Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η εξέλιξη έχει βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη προοπτική'', είχε αναφέρει ο Robbins.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ