Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Νοε-2019 12:01

  Ευρωζώνη: Αύξηση 0,2% του ΑΕΠ το γ΄ τρίμηνο, ανοδικά η απασχόληση

  Ευρωζώνη: Αύξηση 0,2% του ΑΕΠ το γ΄ τρίμηνο, ανοδικά η απασχόληση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία της Ευρωζώνης συνέχισε να αναπτύσσεται το γ΄ τρίμηνο, ενώ και η απασχόληση αυξήθηκε, ωστόσο ο ρυθμός της οικονομικής δραστηριότητας παραμένει αναιμικός, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

  Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,2%, ενώ το ΑΕΠ της Ε.Ε. των 28 κατά 0,3% το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Eurostat.

  Το β΄ τρίμηνο το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί κατά 0,2% και στις δύο ζώνες.

  Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 1,2% και της Ε.Ε. κατά 1,3% το γ΄ τρίμηνο του 2019 μετά από ανάπτυξη 1,2% και 1,4% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο.

  Συγκριτικά, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 0,5% το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε άνοδο 2,0% μετά από αύξηση 2,3% το προηγούμενο τρίμηνο.

  Ανοδικά η απασχόληση

  Παράλληλα, η Eurostat ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εργαζόμενων αυξήθηκε κατά 0,1% τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ε.Ε. το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το β΄ τρίμηνο η απασχόληση είχε αυξηθεί κατά 0,2% στην Ευρωζώνη και κατά 0,3% στην Ε.Ε.

  Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,0% στην Ευρωζώνη και κατά 0,9% στην Ε.Ε. των 28 το γ΄ τρίμηνο του 2019, μετά από αύξηση 1,2% και 1,0% αντίστοιχα, το β΄ τρίμηνο του 2019.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ