Συνεχης ενημερωση

Ο Τύπος για την επιπλέον βοήθεια που χρειάζονται Ελλάδα και Ιταλία στο μεταναστευτικό σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και τις δηλώσεις Χάικο Μάας στα Σκόπια για την ενταξιακή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.
"Η Ελλάδα και η Ιταλία χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού, εκτιμά ειδική έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, γράφει στην ιστοσελίδα του ο γερμανικός ραδιοσταθμός Deutschlandfunk (DLF) και σημειώνει με τίτλο "Ζητούμενο η μεγαλύτερη στήριξη Ελλάδας και Ιταλίας": Η κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Αιγαίο είναι καταστροφική, με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου να καθυστερεί υπερβολικά και την επαναπροώθηση μεταναστών χωρίς δικαίωμα παραμονής να μην λειτουργεί".
Η ιστοσελίδα Zeit Online παρατηρεί: "Η χορήγηση ασύλου σε Ελλάδα και Ιταλία χαρακτηρίζεται από μεγάλες καθυστερήσεις και ελλείψεις, τονίζεται στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Η ευρωπαϊκή βοήθεια δεν πετυχαίνει το στόχο της, που είναι να συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου σε Ιταλία και Ελλάδα, εκτιμούν οι ειδικοί του ευρωπαϊκού θεσμού".
Η Αυστριακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση ORF αναφέρει στον ιστότοπό της: "Στόχος είναι να ενισχυθούν οι προσπάθειες έτσι ώστε να περιοριστούν οι αποκλίσεις μεταξύ στόχων και αποτελεσμάτων, δηλώνει ο Λέο Μπρίνκατ, αρμόδιος για την έκθεση και μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με αφορμή την προσφυγική κρίση του 2015 η ΕΕ έθεσε ως στόχο έναν μηχανισμό ανακατανομής προσφύγων έτσι ώστε να περιοριστεί η πίεση που δέχονται Ελλάδα και Ιταλία. Παρά την αύξηση του προσωπικού η επεξεργασία αιτήσεων ασύλου και στις δύο χώρες εξακολουθεί να καθυστερεί, ενώ πολλές ελλείψεις παραμένουν".
FAZ: "Ο Μάας προσπαθεί να απαλύνει το όχι Μακρόν"
"Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας διαβεβαίωσε ότι τόσο η Βόρεια Μακεδονία όσο και η Αλβανία μπορούν να προσβλέπουν σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο "Ο Μάας προσπαθεί να απαλύνει το όχι Μακρόν": Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ήταν κυρίως ο Γάλλος πρόεδρος που αντιτάχθηκε στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες".
Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον υπ. Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ στα Σκόπια ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών Χάικο Μάας, τόνισε ότι "πρέπει να ανοίγεις την πόρτα " σε όποιον καταφέρνει να κάνει τόσο επίπονους συμβιβασμούς (σσ. όπως η αλλαγή του ονόματος), επισημαίνει η εφημερίδα Handelsblatt. Ο Χάικο Μάας υποσχέθηκε "αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ" επιπλέον για μεταρρυθμίσεις στο κράτος δικαίου με σκοπό να επιταχυνθεί η προσέγγιση στην ΕΕ. Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του γερμανού υπ. Εξωτερικών στα Σκόπια εντός δεκατεσσάρων μηνών. Από την πλευρά του ο Νίκολα Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία πρέπει να αξιολογηθεί ξεχωριστά για κάθε χώρα λέγοντας "μία χώρα είναι προτιμότερο από καμία". Επισήμανε τέλος ότι η Βόρεια Μακεδονία περιμένει εδώ και 14 χρόνια την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ".
Στέφανος Γεωργακόπουλος
Πηγή: Deutsche Welle
-
15:07 Για ποιους λόγους έρχεται το ηλεκτρονικό τιμολόγιο στο δημόσιο
-
15:06 ΔΕΔΔΗΕ: Καμία χρέωση για τα τηλεφωνήματα για διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της "Μήδειας"
-
15:03 ΕΕ-Κομισιόν: Η Ελλάδα στις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στις δαπάνες
-
15:01 Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Δωρεάν συμμετοχή στην transport logistic Online 2021
-
14:57 Μακρόν: Κάντε υπομονή 4-6 εβδομάδες για τη χαλάρωση των περιορισμών
-
14:54 Τηλεδιάσκεψη Κ. Μητσοτάκη με τον Σουηδό ομόλογό του, Σ. Λέβεν
-
14:51 Βρετανία: Αναζητείται το άτομο που μετέφερε στη χώρα τη βραζιλιανή μετάλλαξη του κορονοϊού
-
14:51 Citi: To πρόσφατο sell-off στα ομόλογα είναι "κακό νέο" για τις μετοχές
-
14:46 Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. από την Περιφ. Αττικής για ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ
-
14:46 Γερμανία - Έρευνα Ifo: Ελαφρώς βελτιωμένη η εικόνα στην αυτοκινητοβιομηχανία και αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες
-
Ο Γκέιτς προειδοποιεί ότι για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία μπορεί να χρειαστεί όλο το 2022
-
Στο φως ένας βαρεμάρας, στο σκοτάδι ένας σταρ
-
Επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ...
-
Κράτα ρευστότητα
-
Παγώνη: Το lockdown δεν έχει νόημα - Να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα ακόμα κι εστίαση
-
Κυβέρνηση και θύματα δείχνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αντί της απεργίας πείνας στον Κουφοντίνα - Τι απαντά η συνήγορος του
-
Ο Warren Buffett δεν τσιμπά το "δόλωμα" Bitcoin και Reddit
-
Προσφορές από 15 ενδιαφερόμενους για τους Πύργους στο Ελληνικό - Οι χρήσεις τους
-
Τελευταία προθεσμία για δηλώσεις ενοικίων COVID - Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων
-
Συνεχίζεται ο έλεγχος στη ΦΑΓΕ από την Εισαγγελία του Λουξεμβούργου
-
Επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ... (124)
-
Κυβέρνηση και θύματα δείχνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αντί της απεργίας πείνας στον Κουφοντίνα - Τι απαντά η συνήγορος του (44)
-
Παγώνη: Το lockdown δεν έχει νόημα - Να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα ακόμα κι εστίαση (32)
-
Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τον Δ. Κουφοντίνα - Σταθερή στη γραμμή της η κυβέρνηση (22)
-
Στο φως ένας βαρεμάρας, στο σκοτάδι ένας σταρ (19)
-
Να είναι καλά οι επιστρεπτέες, γιατί από ανάπτυξη βράστα... (18)
-
Προσδεθείτε και επιμείνετε ψηφιακά (10)
-
Ο Γκέιτς προειδοποιεί ότι για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία μπορεί να χρειαστεί όλο το 2022 (8)
-
Απέσυρε την υποψηφιότητά της για τη θέση του επικεφαλής του ΟΟΣΑ η Α. Διαμαντοπούλου (7)
-
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Οι Βρυξέλλες θα προτείνουν τον Μάρτιο ένα ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
