Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Νοε-2019 10:26

  Κίνα: Σε υψηλό οκτώ ετών ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

  Κίνα: Σε υψηλό οκτώ ετών ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διπλασιασμός των τιμών χοιρινού τον προηγούμενο μήνα, έστειλε τον πληθωρισμό της Κίνας στο υψηλότερο επίπεδο των οκτώ ετών σχεδόν, περιορίζοντας την ικανότητα του Πεκίνου να τονώσει την οικονομία, καθώς η ανάπτυξη συνεχίζει να επιβραδύνει.

  Ο πληθωρισμός στην Κίνα σημείωσε άνοδο στο 3,8% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 3,5%, ενώ υπερέβη το 3% του Σεπτεμβρίου.

  Η άνοδος του Οκτωβρίου οφείλεται στην αύξηση των τιμών χοιρινού, την μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί, λόγω του ξεσπάσματος της πανώλης των χοίρων στην Αφρική.

  Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε ακόμη περισσότερο σε υφεσιακό έδαφος, κατά 1,6% τον Οκτώβριο από το περασμένο έτος, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 1,5%.

  Οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν 1,2% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Η μείωση των τιμών παραγωγού αναμένεται να μειώσει τα περιθώρια κέρδους των κινεζικών βιομηχανικών επιχειρήσεων, οι οποίες ήδη δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανόνες και τις μειωμένες παραγγελίες εν τω μέσω του εμπορικού πολέμου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ