Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Νοε-2019 12:57

  Fed: Απώλειες $500 δισ. για τις ΗΠΑ από την κλιματική αλλαγή την τελευταία 5ετία

  Fed: Απώλειες $500 δισ. για τις ΗΠΑ από την κλιματική αλλαγή την τελευταία 5ετία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κλιματική αλλαγή είναι ένας κίνδυνος που τα διευθυντικά στελέχη δεν μπορούν να αγνοήσουν, προειδοποίησε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας.

  "Η αμερικανική οικονομία έχει βιώσει άμεση ζημία που ξεπερνά τα 500 δισ. δολάρια την τελευταία πενταετία εξαιτίας του κλίματος και άλλων γεγονότων που συνδέονται με τις καιρικές συνθήκες", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve της Νέας Υόρκης Kevin Stiroh, στο πλαίσιο ενός φόρουμ διαχείρισης κινδύνων.

  Οι καταστροφές από τις ολέθριες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έως τις καταιγίδες που έπληξαν τις πόλεις της ανατολικής ακτής έχουν ανεβάσει την κλιματική αλλαγή στην αμερικανική ατζέντα, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ξεκινήσει επίσημα να αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

  "Οι εποπτικές αρχές πρέπει να αποκτήσουν μια οπτική διαχείρισης κινδύνου και όχι κοινωνικής μηχανικής. Είναι πέρα από την εντολή μας να προωθήσουμε ή να παράσχουμε κίνητρα για ένα συγκεκριμένο μονοπάτι μετάβασης", είπε ο Stiroh, σημειώνοντας πως η απειλή μπορεί να μετουσιωθεί σε δύο τύπους κινδύνων:

  Ο φυσικός κίνδυνος που πηγάζει από το ενδεχόμενο απωλειών καθώς οι αλλαγές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή διαταράσσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, καταστρέφουν το κεφάλαιο και διακόπτουν την οικονομική δραστηριότητα.

  Ο κίνδυνος μετάβασης, με το ενδεχόμενο των απωλειών να προέρχεται από μια μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα καθώς οι πολιτικές, η καταναλωτική εμπιστοσύνη και οι τεχνολογικές καινοτομίες επιδρούν στην αξία συγκεκριμένων assets και υποχρεώσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ