Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Νοε-2019 21:38

  Holzmann της ΕΚΤ: Η νομισματική πολιτική έφτασε στα όριά της

  Holzmann της ΕΚΤ: Η νομισματική πολιτική έφτασε στα όριά της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Robert Holzmann έστειλε "σήμα" ότι η νομισματική πολιτική έχει φτάσει στα όριά της, υποστηρίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα για τη συνδρομή της δημοσιονομικής πολιτικής.

  "Η νομισματική πολιτική έφτασε στο τέλος της", είπε ο Αυστριακός Κεντρικός Τραπεζίτης στην τηλεόραση του Bloomberg. Η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δεν είναι πιθανό να έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη ή τον πληθωρισμό, πρόσθεσε. "Για αυτό το λόγο, πρέπει να αναλάβει η δημοσιονομική πολιτική".

  Τα σχόλιά του ακολουθούν μετά τις πολλαπλές εκκλήσεις του πρώην Προέδρου Mario Draghi προς τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αυξήσουν τις δημοσιονομικές τους δαπάνες -και τις οποίες η διάδοχός του Christine Lagarde έχει έκτοτε επαναλάβει.

  Ο Holzmann, ο οποίος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΤ< τόνισε πως η όποια δαπάνη πρέπει να εστιάζει προς τη σωστή κατεύθυνση. "Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δημόσιες δαπάνες που θα βοηθήσουν τους νέους", είπε, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαίες οι επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία της πληροφορίας.

  Η Γερμανία πιθανότατα διολίσθησε σε τεχνική ύφεση το περασμένο τρίμηνο και ο μεταποιητικός της τομέας αγωνίζεται να ανακάμψει από τη βουτιά, επιδεινώνοντας περαιτέρω το ήδη "γκρίζο" ευρωπαϊκό οικονομικό outlook. Άλλοι κίνδυνοι, που εκτείνονται από το Brexit χωρίς συμφωνία έως τον σινο-αμερικανικό πόλεμο επιβαρύνουν επίσης το momentum.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ