Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Νοε-2019 16:11

  WSJ: Την εξαγορά της HP εξετάζει η Xerox

  WSJ: Την εξαγορά της HP εξετάζει η Xerox
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:00

  Η Xerox Holdings Corp. φέρεται να εξετάζει την εξαγορά της εταιρείας προσωπικών υπολογιστών και εκτυπωτών HP Inc. όπως αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Xerox εξετάζει υποβολή προσφοράς που θα συνδυάζει μετρητά και μετοχές για την HP, της οποίας η κεφαλαιοποίηση φτάνει τα 27 δισ. περίπου. Το Δ.Σ. εξέτασε το ενδεχόμενο της πρότασης την Τρίτη, αναφέρουν οι πηγές. 

  Μεταγενέστερο δημοσίευμα της WSJ, ανέφερε ότι η πιθανή πρόταση εξαγοράς θα είναι κάτω από τα 23 δολάρια ανά μετοχή, δίνοντας σημαντική ώθηση στη μετοχή της Xerox.

  Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Xerox θα προχωρήσει τελικά στην υποβολή προσφοράς ή ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία εάν το κάνει.

  Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το μέγεθος της HP,  η οποία όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο την προηγούμενη εβδομάδα, είναι υπερτριπλάσιο της Xerox και μία πιθανή πρόσφορα θα πρέπει να ξεπερνά την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

  Υπέρ της Xerox είναι το γεγονός ότι περιμένει έκτακτα κέρδη $2,3 δισ. από μια συμφωνία για την πώληση μεριδίων σε κοινοπραξίες με την Fujifilm Holdings Corp. ενώ την ίδια στιγμή μία μήνυση αξίας άνω του $1 δισ. κατά της εταιρείας αποσύρθηκε.

  Η Xerox έχει επίσης λάβει ανεπίσημη δέσμευση από μεγάλη τράπεζα για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, σύμφωνα με τις πηγές.

  Η Xerox κατασκευάζει κυρίως μεγάλους εκτυπωτές και  φωτοτυπικά μηχανήματα και το μεγαλύτερο μέρος από τα σχεδόν $10 δισ. σε ετήσια έσοδα προέρχεται από την ενοικίαση και συντήρηση τους για επιχειρήσεις.

  Η HP πουλά κυρίως μικρότερους εκτυπωτές και υλικά εκτυπωτών και είναι επίσης από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως. Εμφάνισε έσοδα άνω των $58 δισ. το τελευταίο έτος χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2018.

  Οι μετοχές των δύο εταιρειών έχουν ακολουθήσει διαφορετικά μονοπάτια το τελευταίο διάστημα.

  Οι μετοχές της Xerox κερδίζουν 84% μέχρι σήμερα φέτος μετά την υλοποίηση ενός προγράμματος περικοπής δαπανών και μετά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων κερδών για το γ΄ τρίμηνο. Παράλληλα, η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το 2019.

  Στον αντίποδα, οι μετοχές της HP υποχωρούν 10% μέχρι σήμερα και η εταιρεία είναι προγραμματισμένη να ανακοινώσει τα κέρδη για το δ΄ τρίμηνο χρήσης στις 26 Νοεμβρίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ